Nyheter


Usman öppnar upp om sina tvivel efter tunga förlusten

Publicerat 12 april, 2023

Av Tobias LindkvistDen forne welterviktsmästaren Kamaru Usman har gått från att anses vara oslagbar till att på 14 månader förlora tre raka matcher.

Efter gårdagens förlust mot Khamzast Chimaev, berättar ”The Nigerian Nightmare” om de jobbiga känslorna att gå från vinnare till förlorare.

”Du torskar två superjämna mot Leon (Edwards),” sa Usman.” Det går flera år utan att du förlorar, en lång tid. Sen förlorar du två jämna bara så där. Du börjar ifrågasättra saker och ting och tvivla på dig själv. Du glömmer nästan hur det känns.”

Chimaev gick ut hårt med en riktigt dominant första rond, men den forne welterviktsmästaren kom tillbaka starkt i andra ronden.

”Om det är något jag kan ta med mig från ikväll är det att jag måste lita på mig själv mer, lita på mina tränare, och sen kommer vi tillbaka,” sa Usman.

Usman vill gå fem ronder

Den forne mästarenmenar att det självklart var svårt att gå in på tio dagars varsel och möta en ung, hungrig fajter som Khamzat Chimaev, som också haft lång tid på sig att ställa om från weltervikt till mellanvikt.

”Jag litade inte på min form. Jag är en femrondsfajter och jag får inte starta så där långsamt. Ge mig några extra ronder så tror jag folk hade vetat hur matchen skulle sluta.”

Chimaev stod som vinnare via majoritetsdomslut med 29-27, 29-27 och 28-28 på poängkorten.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Usman öppnar upp om sina tvivel efter tunga förlusten dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela