Nyheter


Vem ska möta Francis Ngannou?
– Tre potentiella motståndare

Publicerat november 3, 2023

By Philip Dersén

En stor del av kampsportsfansen tyckte att Francis Ngannou borde blivit tungviktsmästare i boxning den gångna helgen. Men trots förlusten har han många möjligheter för sin nästa match. Här nedan listar jag mina förslag. Ngannous kommande motståndare

Helgens match mellan Francis Ngannou och Tyson Fury blev en av årets  absolut mest uppmärksammade. Det var första gången som en av världens bästa tungviktare inom MMA:n tog steget över och utmanade en världsmästare i boxning. Efter en väldigt märklig match i Saudiarabien där Tyson Fury såg allmänt vilsen ut i ringen, tilldelades britten segern via ett domslut. 

Nu är den uttalade planen att Tyson Fury ställs mot Oleksandr Usyk i början av nästa år om samtliga VM-titlar. Men Francis Ngannou som imponerade stort på kampsportsfansen har nu massvis av möjligheter.

Här nedan listar jag tre motståndare som jag tror att Ngannou kan komma att ställas mot härnäst. 

Deontay Wilder 

Francis Ngannous stora försäljningsargument inom proffsboxningen, är hans ofattbara slagstyrka. Det var den som fick Tyson Fury att under förra helgen gå ner i den tredje ronden. Ngannou har stått för några minnesvärda knockouter som UFC-fajter då han sänkte både Alistair Overeem och Stipe Miocic på ett brutalt vis i buren. 

Men i boxningen är det helt andra förutsättningar. Handskarna är tjockare och ger idrottarna betydligt bättre möjlighet för en gedigen gardering. Det finns dessutom boxare som slår betydligt hårdare än Ngannou när det kommer till de tjockare handskarna. Deontay Wilder är en av de hårdast slående tungviktarna genom alla tider och en match mot honom hade kunnat gå till historien. 

Det hade varit ett enkelt arbete för promotors att sälja in en match mellan ”världens hårdast slående personer”. Wilder som numera inte har några titlar runt sin midja och nyligen fyllt 38 år, känns som en passande motståndare för Ngannous andra professionella boxningsmatch. 

Anthony Joshua

Den brittiske stjärnpromotorn Eddie Hearn var eld och lågor i intervjuerna direkt efter matchen i Saudiarabien. Hearn som äger Matchroom Boxing har några av världens bästa boxare i sitt stall och det stora affischnamnet är fortfarande Anthony Joshua. Den förre detta världsmästaren Joshua var för bara några år sedan på god väg att bli den här erans mest förmögna boxare. Men efter dubbla förluster mot Oleksand Usyk, är ”AJ” en bit ifrån de största VM-matcherna. 

Det är därför fullt förståeligt att Eddie Hearn försöker sälja in ”AJ” som Ngannous kommande motståndare. De båda boxarna besitter en häpnadsväckande fysik och vore även den en match som hade tagit sig igenom mediebruset. 

En intressant aspekt kring just den här matchningen är att det finns ett frågetecken kring Joshuas förmåga att ta emot de hårdaste slagen. Trots att han bara blivit utslagen en gång som proffs, har han varit skakad i flera av sina tuffa titelmatcher. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

Ryan Bader

MMA-veteranen Ryan Bader är långtifrån en lika välkänd profil som de två tidigare nämnda herrarna på den här listan. Men trots en lång karriär med en blandning av segrar och förluster, är Bader nu som 40-åring Bellators tungviktsmästare. Francis Ngannou tillhör ju som bekant organisationen PFL och har där ett väldigt välbetalt kontrakt. 

Pengarna i hans MMA-debut för PFL skulle vara stora för både han och hans motståndare. Att det just kan komma att bli Ryan Bader har sin tydliga förklaring. Det har länge cirkulerat uppgifter om att Bellator skulle vara i förhandlingar kring att bli uppköpta av PFL. Om så blir fallet är det inte mer än naturligt att PFL skickar upp sin främsta tungviktare mot Bellators mästare. 

För det finns ju än så länge inga garantier på att Francis Ngannous nästa match blir i boxningsringen. 

ANNONS

Inlägget Vem ska möta Francis Ngannou? – Tre potentiella motståndare dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela