Alexandre Pantoja eskorterades av en brandbil genom gatorna av Arraial do Cabo. På gatan stod fansen och hejade på den nykrönte mästaren.

Ny mästare efter trilogimötet

Flugvikten var, efter Henry Cejudos pension, i djupt vatten. Rykten om att UFC skulle lägga ner viktklassen hade florerat ett tag. Men mitt i osäkerheten började intresset stiga i samband med den nya generationens fighters. Deiveson Figueiredo imponerade med en sällsynt kraft som tog honom förbi veteraner som lovande nykomlingar. Efter denne erövrat bältet kom han att dela buren med Brandon Moreno fyra gånger i rad.

Moreno lyckades vinna titeln två gånger och med deras många möten fanns ett större intresse för flugvikten än på många år. Men titeln skulle inte komma att stanna länge i Mexiko. Förra helgen såg vi hur Alexandre Pantoja gick upp mot ”The Assasin Baby” för tredje gången. Med sig självförtroendet av att ha vunnit de två tidigare matcherna.

En tuff match slutade med en domslutsseger för Pantoja, som för första gången fick känna på UFC-guld.

Välkomnades av fansen i hemstaden

Efter vinsten kunde Pantoja ta hem Brasiliens nu enda UFC-bälte. För det fick han ett hjärtligt välkomnande i hemstaden. Genom gatorna av Arraial do Cabo åkte han på taket av en brandbil med hejande fans på marken. Se ett klipp från mästarens firande nedanför.

.@Pantojamma received a heroes welcome in his hometown of Arraial do Cabo pic.twitter.com/M36ItJn6VW

— MMAFighting.com (@MMAFighting) July 15, 2023

”The Cannibal” berättade efter vinsten hur han bara för något år sedan var tvungen att jobba extra som taxichaufför för att få ekonomin att gå ihop.

Pantoja har ett samlat matchfacit på 26-5.

The post VIDEO: Alexandre Pantoja välkomnas hem av de brasilianska fansen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela