Under den gångna helgen ställdes Liam Pitts mot Andreas Forsberg under Allstars Fight Night 2. Läsaren kan ta del av matchen i sin helhet i artikeln nedan.

Återupplev Liam Pitts senaste match

Den 26 augusti gick Pitts karriärens tredje MMA-match och Forsberg hade hoppat in som ersättare med relativt kort notis. Pitts tog kontroll tidigt och dominerade fighten både i stående positioner och på kanvasen. Under fightens andra rond tog Stockholmsfightern till matchen till kanvasen och tog ryggen på sin motståndare. Forsberg ströps medvetslös innan matchdomaren klev emellan och avbröt fighten. Avslutet var Pitts första i MMA-karriären.

Under en intervju med Kimura efter matchens slut berättade Pitts om sina tankar kring fighten.

Jag vet inte jag måste kolla tillbaka på det. Jag kände mig lite slow på att komma igång. Han prickade mig några gånger ganska hårt och då var det som att jag vaknade till och insåg. Ok det här är en fight nu slutar vi att lalla.

Pitts förvånades dock inte själv av avslutet. Faktum är att han hade förutspått ett avslut via just en rear-naked choke i drabbningens andra rond.

Det sjuka är att jag skrev ned ”second round rear naked choke” i en bok precis innan jag åkte hit. Jag såg det framför mig. Att första ronden skulle jag se vad han hade att utmana med på fötterna och ta ned honom. Och att jag i andra skulle avsluta honom genom rear naked choke.

Pitts berättade även att han vill gå proffs härnäst, men att han måste diskutera med sina tränare innan ett officiellt beslut kan tas.

Läsaren kan ta del av den ovannämnda matchen i sin helhet i videon nedan. Pitts fick 20 000 SEK i bonus av organisationen för sin prestation.

Allstars Fight Night återvänder för gala nummer tre den 30 septembber. Precis som de första två eventet kommer det tredje äga rum på Allstars Training Center i Solna.

The post VIDEO: Kolla in avslutet som gav Liam Pitts 20 000 SEK i bonus appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela