Under fredagen ägde finalerna i IMMAF:s VM rum. Rafael Kveldstad klev in i buren för sin första internationella final.

Rafael Kveldstad vann via von flue choke

Under gårdagens semifinaler besegrade Kveldstad Ukrainas Yaroslav Shulha via en von flue choke i drabbningens första rond. Den 20-åriga supertalangen ville inte vara sämre i samband med fredagens final. Tjeckiens  Tagir Machmudov stod för motståndet i samband med turneringens mellanviktsfinal för juniorer.

Utövarna höll jämna steg när det kom till stående striking, men när det kom till kamp på kanvasen visade Allstarstalangen att han befinner sig några snäpp högre än sina jämnåriga konkurrenter på den internationella scenen. I matchens andra rond sökte Kveldstad avslutet och gick för ännu en von flue choke. Motståndaren tvingades klappa och drabbningen var över.

Kolla in avslutet i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av IMMAF (@immafed)

VM är dock inte över för svensk del. I samband med morgonens finaler för seniorerna kommer två damer kliva in i buren för att försvara de blågula färgerna. Millie Eriksson i bantamviktsklassen och Hanna Palmqvist i flugviktklassen. Allt som allt skickade landslaget ner tio utövare till mästerskapet i Albanien. På förhand var det mycket snack om Liam Pitts och Najib Adams. Den förstnämnda tvingades dra sig ur sin kvartsfinal efter att IMMAF stängde av bastun inför invägningen. Adams blev avslutad via slag i turneringens semifinal.

IMMAF.tv sänder mästerskapet och ett femdagarspass kostar 105.83 SEK.

The post VIDEO: Rafael Kveldstad tar VM-guld med snygg avslut appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela