Nyheter


Wasi Adesina ställs mot obesegrade norske underbarnet Jon Vetle Furuheim!

Publicerat 20 juli, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz PiwinskiStockholmaren Wasi ”The Nigerian Jaguar” Adesina (4-3) är nu klar för nästa match – ett möte med norske ”Wonderboy”; Jon Vetle Furuheim (3-0)!

Matchen sker på finska CAGE 59 i Helsingfors den andra september. Det var CAGE själva som annonserade matchen vai organisationens officiella hemsida samt sociala medier. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Fick vinstsviten bruten senast 

Adesina representerar MACC och inledde proffskarriären i 202. Det blev en tuff start med en förlust via domslut samt en via kontroversiell diskvalificering. 

Förra året vände Adesina på trenden och inledde en imponerande vinstsvit med segrar i ett underhållande krig mot polske Eryk Walecki, en knockout över Sakhi ”Machete” Qambari samt veteranen Robert Nyström och sedan en poängseger över irländaren Glenn McVeigh

I sitt senaste framträdande gjorde Adesina sin Cage Warriorsdebut mot irländaren Decky McAleenan. Trots ett par bra stunder tvingades Adesina klappa ut till en submission. 

Furuheim är en av Norges hetaste fighters och är flerfaldig mästare i thaiboxning och kickboxning. Han har dessutom hållit i två amatörtitlar i Cage Warriors Academy och har ett imponerande matchfacit på 9-2 som amatör. 

Sedan klivet till proffs har Furuheim radat upp tre taka segrar, senast ett domslut över Hama Dara

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur går det för Wasi Adesina mot Jon Vetle Furuheim? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Wasi Adesina ställs mot obesegrade norske underbarnet! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela