Nyheter


”Wonderboy” har fortfarande inte fått betalt från UFC: ”Blir besviken”

Publicerat 1 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezI helgen ägde UFC 291 rum i Salt Lake City, Utah – med en match mindre än planerat. Weltweviktarna Stephen ”Wonderboy” Thompson och Michel Perreira var bokade för att göra upp under UFC 291 – men den sistnämnde missade vikten med drygt ett och ett halvt kilo.

Thompson, som klarade vikten galant och inom alla tillåtna ramar, har full rätt att avstå att kompromissa om en match i catchvikt – vilket han gjorde. 

I vanliga fall kompenseras den fightern som klarade vikten i sådana situationer med drygt halva matchlönen, så kallad ”show money”. 

I skrivande stund har ”Wonderboy” fortfarande inte fått en krona eller hört något från UFC. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Har gjort allt jag ska göra”

Under ett framträdande på The MMA Hour berättade ”Wonderboy” att han inväntar besked om den kompenseringen som han enligt tidigare praxis i UFC är berättigad till. Som tur är så kan det finnas en förklaring vad gäller dröjsmålet. 

– Just nu pratar mitt management med UFC, men inget än [om kompensation], sade Thompson. Jag vet att (UFC:s vd) Dana White är på semester. Killen är arbetsnarkoman, så han förtjänar det, men jag tror att UFC vill göra rätt för mig- Jag har gjort allt jag ska göra och jag försöker vara så hederlig som möjligt när det gäller att signera kontraktet och upprätthålla det. 

– Jag har gjort vad de begärt utav mig och jag tror de kommer göra rätt för mig. Saker diskuteras fortfarande. Jag tror de väntar på att Dana White ska komma hem från semester och då tar vi det därifrån. 

Thompson har tidigare gått med på catchvikt – något som kostade honom. På UFC Liverpool i maj 2018 mötte han hemmafavoriten Darren Till. Engelsmannen missade vikten med ungefär lika mycket som Perreira. 

Den större Till – som numera tävlar i mellanvikt – vann ett jämnt domslut efter full tid. Det är ett resultat som flera har ifrågasatt, inte minst ”Wonderboy” själv. 

När welterviktaren blev tillfrågad om hur han känner om han inte skulle få betalt så gav Thompson ett tydligt svar. 

– Hundra procent, jag blir besviken, sade Thompson. Vem hade inte blivit det? 

Med tanke på att Thompson upprätthållit sin del av fightkontraktet är det fullt rimligt att han får sin ”show money”, det återstår att se om det sker. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att UFC kommer betala Stephen Thompson sin ”show money”? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget ”Wonderboy” har fortfarande inte fått betalt från UFC: ”Blir besviken” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela