Nyheter


40-åriga världsmästaren Irene Forsell Nilsson visar att ålder bara är en siffra: ”Är mycket bättre än så”

Publicerat 28 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezTidigare i år kunde Stockholmaren Irene Forsell Nilsson vinna ett historiskt VM-guld i thaiboxning för det svenska landslaget. Svenskan skilde sig från många andra i turneringen då hon var 40 år gammal när hon tävlade i världsmästerskapet. 

Forsell Nilsson avslutade först serbiskan Larisa Sasa via TKO och körde därefter över Turkiets Mensure Karadayi för att säkra guldet. Forsell Nilsson var dock iskall under matchen – samt tydligen inför den.

I samtal med Maximum Sports öppnade Forsell Nilsson upp om självsäkerheten hon kände inför VM-finalen. 

– Jag var väldigt trygg i att jag skulle vinna faktiskt, berättar Forsell Nilsson. Jag hade sett matcher på motståndare sedan Antalya open tidigare i år tror jag det var. Jag tänkte att de kommer använda de fördelarna de kan använda, jag är mycket bättre än så.

Segrarna var solklara och Forsell Nilsson förkroppsligade mantrat att ”åldern bara är en siffra”. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Irene Forsell Nilsson om framtiden: ”Finns fortfarande mycket krut”

Det är onekligen en inspiration för många andra potentiella kampsportare. Det bevisar att det aldrig är för sent för att jaga en dröm. 

– Jag tycker det är kul att förhoppningsvis vara en inspiration till de som har kommit upp i åldern. Det finns fortfarande mycket krut och i alla andra också tror jag, det är bara att köra.

Det blir inte mycket större än att vinna ett VM-guld. Äran och prestigen som medföljer är obeskrivlig. 

För Forsell Nilsson är dock VM-segern inte det som är det viktigaste. För henne är det resan, inte slutdestinationen, som är det som betyder överlägset mest. 

– Det är en jättekul att bocka av, men för mig är det inte vinsten målet i sig, det är en jättekul sak vid sidan om men att ha gjort den här resan, träna inför det hr och gå igenom det jag har gått igenom, före, efter och under, det är där själva utvecklingen sker. Det är det jag är ute efter det är det jag vill ha. Egentligen händer ju utveckling hela tiden, under träningen, matcher, i vardagen på jobbet, det är ju min morot. Så länge som jag kan uppskatta de små bitarna så kommer jag fortsätta med det.

Det är i dagsläget inte säkert vad Forsell Nilssons nästa steg blir i karriären, men en sak är solklar: hon förblir en inspiration oavsett. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Irene Forsell Nilsson möta härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget 40-åriga världsmästaren visar att ålder bara är en siffra: ”Trygg i att jag skulle vinna” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela