Att MMA-galan Superior Challenge 27: ”Legends” ställdes in för andra gången i rad har väckt stora reaktioner inom Sveriges kampsportscommunity.

Medan vissa branschkollegor svarade med hån och pikar online, så vill nu AFN-chefen Mohammad Babadivand visa sitt stöd till organisationen som enligt honom är ”grunden för svensk MMA”.

– Vi på AFN är ledsna över det som hänt Superior Challenge. Att Viaplay slutar sända svensk MMA är inte bra för någon. Ingen borde glädja sig i att det går dåligt för någon annan, säger Babadivand, CEO på Allstars Fight Night, till Maximum Sports.

Mohammad Babadivand: AFN MMA redo att hjälpa fighters med nya matcher – efter inställda Superior Challenge-galan

Mohammad Babadivand menar att svenska MMA-scenen hade gynnats ifall fler aktörer valde att samarbeta mer istället för att se varandra som konkurrenter. Dessutom erbjuder han sig att hjälpa till med nya matcher till de fighters som påverkas av den inställda galan.

– Som vi sagt gång på gång sedan dag ett, vi är här för att lyfta svensk MMA till en annan nivå. Men ingen kan göra det själv, vi måste samarbeta mer och stötta varandra för att göra sporten större i Sverige. Vi är här för att visa kärlek och hjälpa till om vi kan. Man får inte glömma att Superior Challenge är grunden för svensk MMA, jag har själv fightats där för 14 år sedan, fortsätter han.

Hur ser du AFN kunna hjälpa Superior Challenge i nuläget?

– Vi är beredda att hjälpa till att fixa nya matcher till deras fighters, så att ingen behöver gå utan fight.

Läs mer: KRÖNIKA: Varför beefar svenska MMA-galor mer än fighters som faktiskt slåss?

Läs mer: AFN slår på med stora stjärnor till sommargalan: ”Två bälten står på spel!”

Följ Maximum Sports på Instagram!

The post AFN-chefen: ”Superior Challenge är grunden för svensk MMA” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela