I helgen ägde Allstars Fight Night (AFN) 6 rum, där de pågående turneringarna fortsatte, Dennis Fränberg säkrade helgens svenska knockout och norrmannen Hussein Abbas-Zadeh segrade i huvudmatchen. Inför eventet talades det om en stor nyhet som skulle släppas kort efter galan och nu har den kommit: AFN utmanar Fight Club Rush (FCR) i ett förslag om co-promotion som ställer fighters från bägge organisationer mot varandra.

AFN föreslår en slags co-promotion där fighters från bägge organisationer sätts mot varandra. Förslaget är att ha ett event i Stockholm anordnat av AFN medan FCR då håller ett evenemang i Västerås. Förslaget lades fram med en betonad respekt i syfte om att lyfta svensk MMA och för att fansen ska kunna se favoritfighters från bägge organisationer mötas.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Låt oss göra detta!”

I ett pressmeddelande på AFN:s hemsida säger organisationens promotor Mohammad Babadivand att den respektfulla utmaningen är till för att

– Vi tror på den enande kraften som tävling medför, säger Babadivand i pressmeddelandet. Vårt mål är att höja MMA som sport och hur kan man göra det på bättre sätt än att gå ihop med våra kollegor på FCR för en oförglömlig serie evenemang!

– Låt oss göra detta, låt oss skapa matcher och ge fansen och oss själva denna känslan – sporten behöver oss, vi är redo att starta innan slutet på 2024 – är ni?

I skrivande stund har FCR ännu inte officiellt uttalat sig om ärendet.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vill du se fighters från AFN och FCR göra upp?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post AFN utmanar FCR: ”Vi är redo – är ni?” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela