Det står nu klart att boxaren Agnes Alexiusson kommer att representera Sverige i de Olympiska Spelen i Paris i sommar!

Den sista uttagningen tog vid i Thailand och Alexiusson kom att säkra sin biljett till OS med ett par imponerande insatser. Nu kommer hon att representera Sverige i de Olympiska Spelen, som körs i den franska huvudstaaden 26 juli till 11 augusti. Alexiusson kommer att tävla i 60-kilosklassen.

– Har precis kommit hem till Sverige efter att ha säkrat min biljett till OS i Paris. Jag är så tacksam för all kärlek och allt stöd jag har fått längs med vägen. För de som känner mig vet att det här inte har varit en lätt resa. Jobbet är ännu inte gjort, nu fokuserar vi och laddar om för Paris, skriver Alexiusson på Instagram.

Agnes Alexiusson tävlade i OS i Tokyo 2021

Det blir andra gången som Alexiusson representerade Sverige i OS. Hon tävlade i sommar-OS i Tokyo 2021 men kom att förlora sin första match och fick inte avancera. Nu siktar hon på att få bättre resultat i Paris.

– Jag visualiserar det och tänker framåt. Det här är något jag verkligen vill. Jag har tränat för detta sedan de senaste Olympiska Spelen. Jag var så besviken efter Tokyo, sa Alexiusson i en tidigare intervju med Frontkick. När jag är i bra form kan jag besegra vem som helst!

Även flugviktsboxaren Nebil Ibrahim från Uppsala representerar Sverige i sommar-OS i Paris 2024.

The post Agnes Alexiusson kommer att representera Sverige i OS i Paris! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela