Alex Pereira fick lite extra av UFC:s president Dana White för att ha räddat UFC 303. Detta efter att Conor McGregor drog sig ur med kort varsel.

UFC-mästarens tränare berättar

Detta enligt Pereiras långvariga tränare Plinio Cruz, som på måndagen avslöjade att UFC:s president White gav Pereira en bonus på 303 000 dollar efter hans lyckade försvar av lätt tungviktstiteln under UFC 303. En amerikansk dollar står i nuläget i 10.64 SEK.  Pereira knockade Jiri Prochazka med en brutal huvud spark i andra ronden efter att ha accepterat matchen med bara två veckors varsel. Kolla in Kimuras matchrapport från den ovannämnda matchen här. Den ursprungliga huvudmatchen ställdes in. Detta efter McGregor dragits tillbaka på grund av skada. Närmare bestämt en skadad lilltå. Transkribering via MMA Fighting.

Han pratade med Dana bakom scenen, och de pratade om en massa saker, och Dana sa: ’Förresten, du vann Performance of the Night.’ Och han sa: ’303 000 dollar?’ Han svarade: ’Nej, nej, nej, 50 000 dollar,’” förklarade Cruz på måndagen under Ariel Helwanis The MMA Hour.

Men i verkligheten är det så att han inte fick Performance of the Night-bonusen på 300 000 dollar för [UFC] 300 och [Pereira] fick inte Performance of the Night. De gav två till Max [Holloway], så han var lite sur över det. Och jag tror att på grund av all deras historia och att han tog matchen på två veckors [varsel], tittade Dana på honom och sa: ’Vet du vad, mannen? Jag ska ta hand om dig. Du får de 303 000 dollar.’ Han skämtade till och med och sa att han skulle köpa en superbil med de pengarna. [Pereira] svarade: ’Jag har tillräckligt med superbilar.’ Han vill ha en Cybertruck.

Pereira, 36, har nu räddat dagen för UFC två gånger på tre månader, efter att ha besegrat Jamahal Hill i huvudmatchen på kort varsel på UFC 300 den 13:E april för att rädda organisationens väl dokumenterade ansträngningar att hitta en lämplig huvudmatch för det trehundrade kortet.

Dana White ville ursprungligen se Alex Pereira på UFC 305

Cruz sa att Pereira fortfarande befann sig i förhandlingsstadiet för en returmatch mot Prochazka den 17:e augusti under UFC 305 när organisationen först tog upp möjligheten att ersätta McGregor. Cruz erkände att han initialt var emot idén och sa det till Pereira, men ”Poatan” var redo att acceptera direkt. Följande morgon var alla detaljer utredda och titelmatchen stod officiellt klar.

Pereira besegrade tidigare Prochazka via teknisk knockout i andra ronden i november 2023 för att ta den vakanta lätt tungviktstiteln, och Cruz sa att han förväntade sig en längre match den andra gången. Det kunde också ha hänt, om det inte varit för lite sista minuten-filmanalys.

”Alex är en mycket bättre stående fighter än Prochazka är, så vi ville vara tålmodiga,” sa Cruz. ”Jag sa till honom, ’Bro, låt oss ta det lugnt de första två ronderna, låt oss ta det i vårt eget tempo.’ För Jiri, ju längre matchen går, desto mer tenderar han att låta sin disciplin sjunka och han börjar kasta saker, han börjar bli lite mer riskfylld, han tar chanser.”

Både Pereira och Cruz avslöjade efter matchen att de upptäckte möjligheten för den matchavgörande huvud sparken genom att scrolla Instagram i omklädningsrummet före matchen. UFC:s sociala medier-team postade klipp av de båda kombatanterna som värmde upp, och Pereiras team upptäckte omedelbart hålet i Prochazkas spelplan. Cruz sa att justeringen gjordes mindre än 20 minuter innan Pereiras intåg. I slutändan fungerade mästarens förhandsändring perfekt.

Det där omklädningsrumsfotot av Prochazka stod också i stark kontrast till den stämning som Pereiras team presenterade i sitt klipp, som visade Pereira och hans team som avslappnat linedansade.

”Dansen var en magisk ritual”

Cruz misstänker att Pereiras avslappnade men ändå märkbart fokuserade uppträdande under hela veckan kan ha spelat spratt i Prochazkas huvud, särskilt efter att Prochazka gjort en poäng av att anklaga Pereira för att utöva ”svart magi” före deras första match på UFC 295.

Dansen var en magisk ritual. Det var att utöva trolldom precis innan matchen,” sa Cruz och skrattade. ”Man, jag tror att han kom lite in i sitt eget huvud. Du vet vad jag menar? Alex har sitt ursprung från sina föräldrar. Han gillar att hedra det och jag respekterar honom mycket för att han hedrar sitt folks kultur, och jag hjälper honom att göra det, jag är en stor supporter.”

Pereira har nu gått 8-1 under UFC:s flagg, med sex av dessa vinster mot antingen nuvarande eller tidigare mästare. Han är den nionde UFC-fightern någonsin att vinna titlar i två divisioner, och det fortsätter att pratas om att han en dag ska gå upp till tungvikt i ett försök att göra historia som den första tredivisionsmästaren i promotionens historia.

Det har varit en virvelvind, och Cruz har följt med hela vägen. Den erfarne tränaren har för länge sedan slutat tvivla på Pereiras förmåga att genomföra vad som helst han ställer in sig pä.

[Pereira] har faktiskt en mycket speciell vision [när det gäller] timing, distans och vinklar i sättet han [närmar sig sitt hantverk],” sa Cruz. ”Det är nästan som om han har sin egen stil att slåss. Han kombinerar bara sin boxning och kickboxning, och sättet han implementerar [allt] är ljusår före, den vision han har [för] spelet.”

Pereira står med ett totalt MMA-facit som lyder 11-2-0.

The post Alex Pereira får stor bonus av Dana White efter UFC 303 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela