Lätt-tungviktsmästaren Alex Pereira fortsätter att klättra på UFC:s officiella P4P-ranking.

Pereira försvarade sin titel mot Jiri Prochazka med en dundrande huvudspark under helgens UFC 303. Det var Pereiras fjärde raka vinst efter att han lämnade mellanviktsklassen och gjorde sin debut i lätt-tungvikt mot den före detta mästaren Jan Blachowicz i juli 2023.

Pereira har på kort tid blivit en av UFC:s mest populära och mest värdefulla stjärnor. Hans popularitet är starkt förknippad med hans framgångar i oktagonen. Efter helgens knockoutvinst mot Prochazka fick Pereira en rejäl bonus på mångmiljonbelopp. Nu står det även klart att ”Poatan” klättrar i UFC:s P4P-ranking och går om UFC-legendaren Jon Jones.

Så här ser UFC:s uppdaterade P4P-ranking ut efter helgens UFC 303:

Islam Makhachev
Alex Pereira (+2)
Jon Jones (-1)
Leon Edwards (-1)
Ilia Topuria
Sean O’Malley
Alexander Volkanovski
Max Holloway
Dricus Du Plessis
Alexandre Pantoja
Tom Aspinall (+1)
Israel Adesanya (-1)
Charles Oliveira
Sean Strickland
Aljamain Sterling

MISSA INTE:

MMA-talangen Nina Back har framtiden utstakad: ”Jag har allt nerskrivet”
Tränaren avslöjar bonusbeloppet Alex Pereira fick – efter UFC 303!
FCR 21-aktuella Zelim Zubairaev: ”2025 kommer jag att vara i UFC!”

Vad står på tur för Alex Pereira i UFC?

Efter sin vinst på UFC 303 avslöjade Alex Pereira att han ämnar att gå upp till viktklass och jaga bältet även där. Skulle han klara av att vinna UFC-titeln i tungvikt skulle han bli den första fightern i UFC-historien att vinna titlar i tre olika viktklasser.

Det finns för närvarande endast fyra fighters som lyckats med konststycket att vara så kallad dubbelmästare i UFC, det vill säga att vara mästare i två viktklasser samtidigt.

Conor McGregor (Fjädervikt+Lättvikt)
Amanda Nunes (Bantamvikt+Fjädervikt)
Daniel Cormier (Lätt-tungvikt/Tungvikt)
Henry Cejudo (Flugvikt/Bantamvikt)

Skulle Pereira vinna tungviktstiteln så sållar han sig till denna lilla grupp, samtidigt som han skriver historia som första person att hålla UFC-titlar i tre separata viktklasser.

The post Alex Pereira går om Jon Jones i UFC:s P4P-ranking! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela