Alexander Gustafsson har skruvat upp tempot på sin träning om man ska tro videos på sociala medier. Nu kan en match på svensk mark vänta för ”The Mauler”.

Alexander Gustafsson har inte tävlat sedan 2022

Gustafsson, flerfaldig titelutmanare i UFC, har inte tävlat i världens största MMA-organisation sedan 2022. Under den senaste tiden har allt fler videos på en ”The Mauler” börjat cirkulera på sociala medier. Svensken har setts träna aktivt på Allstars Training Center i Solna. Under en exklusiv intervju som Kimura genomförde med svensken kring årsskiftet berättar Gustafsson att ’det brinner i knogarna’ på frågan om en återkomst till buren är annalkande.

En återkomst till aktivt tävlande behöver dock, nödvändigtvis, inte äga rum i UFC. I samband med presskonferensen inför helgens Allstars Fight Night 6 frågar Kimuras Simon Tingberg om en, potentiell, grappling-match under organisationens flagg kan bli aktuell för ”The Mauler”.

Efter en längre tystnad svarar arrangören Mohammad Babadivand  att ’Det där kan också bli en överraskning’.

Det vore i så fall inte den första gången som ”The Mauler” skulle tävla vid sidan av sitt kontrakt med UFC. Under AK Fighting Championship 3, som ägde rum i december 2019, gick Gustafsson en grappling-match på svensk mark. På The Theatre i Göteborg ställdes Gustafsson mot Anton Turkalj. Vid den tidpunkten var Turkalj en hungrig talang på väg upp och ”The Mauler kom senast från en förlust mot Anthony Smith. Gustafsson tog hem den matchen via poäng.

”The Mauler kommer senast från en förlust mot Nikita Krylov i juli, 2022. Den 37-åriga svensken står med ett totalt matchfacit som lyder 18-8-0.

The post Alexander Gustafsson går match i Sverige? – ’En överraskning!’ appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela