Svenska MMA-talangen Alexander Lööf kommer att att delta i Cage Warrior-turneringen och har chansen att dryga ut kassan med 50,000 dollar, över en halv miljon kronor!

Lööf kommer senast från en tuff match på FCR 20 där han besegrade Andrey Tyshchenko på hemmaplan, och nu ser han fram emot att att tävla på nytt den 20 juli. Turneringen kommer att gå av stapeln på Cage Warriors 174 i London och det krävdes inte mycket övertalning för att få Västerås Fight Club-talangen Lööf att tacka ja.

– Ska jag vara ärlig så tackade jag ja till detta, väldigt ovetandes om hur det skulle gå till, berättade Alexander Lööf till Frontkick. Men det jag vet är att det är 50,000 dollar i potten, plus 10,000 dollar i bonusar och att man kör två matcher på en kväll.

– Vilka som är med i turneringen skiter jag fullständigt i. Det är det som får mig taggad. Det kan vara vem som helst som jag möter och att det är två matcher på en kväll. Hur jävla coolt är inte det liksom?!

Som Lööf berättar så kommer turneringen att avgöras under samma kväll, på samma sätt som de gamla UFC-turneringarna förr i tiden. Formatet passar Lööf bra då han vill vara så aktiv som möjligt efter en period av skador.

– Att gå en match så nära inpå min senaste match är inget problem alls, fortsatte Lööf. Jag tog mig därifrån utan några skador. Jag har inte varit så aktiv som jag velat den senaste tiden. Så jag vill gå så mycket matcher som möjligt nu när jag inte har några skador.

Totalt kommer sex fighters att delta i turneringen:

Alexander Lööf – Sverige (6-1)
Shirzad Qadrian – Iran (5-1)
Aidan Stephen – Skottland (10-4)
Alessandro Giordano – Italien (7-3)
Michele Martignoni – Italien (9-2)
Weslley Maia – Brasilien (9-5)

– Jag känner bara till två av de andra fighters. De är bra och tuffa killar, men jag kan inte fokusera på dem alla. Den första jag möter den 20 juli är den jag kommer att ha mitt fokus på. Sedan får vi se vem som står på tur!

En seger för Lööf skulle att cementera hans plats som en av Cage Warriors hetaste talanger och skulle dessutom skriva in honom som organisationens första turneringsvinnare.

Den 20 juli får vi se om Västerås Fight Club-talangen kan vinna sina matcher och ta hem vinstpotten på över en halv miljon kronor.

The post Alexander Lööf taggar till inför nya Cage Warriors-turneringen appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela