Ikväll återvände Malmötalangen Ali Taleb (9-1 GAMLA) för sin första vända i PFL MENA – inriktat för fighters från Mellanöstern och Nordafrika.

Taleb ställdes mot jordaniern Nawras Abzakh i en returmatch från 2021 som svensken vann via knockout i den andra ronden.

Taleb blev nedtagen inledningsvis men tog sig upp på fötterna igen. Väl stående började Taleb jaga Abzakh på fötterna och fick in fina slag med en uppercut som utmärkte sig som en av Malmöitens bästa slag.

Den andra ronden inleddes med ännu en nedtagning av Abzakhk, men Taleb tog sig upp igen och fortsatte dominera på fötterna med skoningslös press och effektiva kombinationer.

Taleb var fortsatt effektiv på fötterna i den tredje ronden men hamnade så småningom på mattan där han faktiskt träffade med bättre slag från botten än vad Abzakh gjorde från topp.

Matchen tog slut med Abzakh på topp men Taleb tilldelades segern via enhälligt domslut med siffrorna 30-27, 30-27, 29-28.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Kommer från karriärens första förlust

Taleb tränar under UFC-veteranen Hamid ”Akira” Corassani på Redline Training Center tillsammans med andra topptalanger som Ali Yazbeck och Wesley ”Gigante” de Souza.

Taleb gjorde sin professionella debut mot Shoeb Akrami på Fight Club Rush 5 och vann via TKO i den tredje ronden och ströp sedan ut Hoger Salih.

De segrarna räckte för att få kontrakt hos UAE Warriors. Taleb radade snabbt upp fem fyra segrar och avslutade alla utom en. Det räckte för att säkra en titelchans mot den tidigare mästaren Vinicius de Oliveira. Trots tidig motgång vände Taleb och vann på knockout i rond tre.

Därefter anslöt Taleb sig till PFL där en dominant seger fick in honom i Europaturneringen. Malmöiten vann sin första match i turneringen men förlorade sedan ett domslut mot Khurshed Kakhorov.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

Dela