Malmötalangen Ali Taleb har inte fightats sedan den 30 september då han åkte på karriärens första förlust. Nu står det klart att Taleb gör comeback i PFL: MENA den 10 maj. Galan hålls i Riyadh, Saudi Arabien och Taleb möter en välbekant motståndare: Nawras ”The Honey Badger” Abzakh.

De två möttes i UAE Warriors för lite mer än 3 år sedan när Taleb var ung i sin karriär. Då hade Abzakh inte mycket att sätta och svensken tog hem en seger via TKO redan i andra ronden. Detta trots att han gått 5 gånger fler matcher än Redline-produkten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ali Taleb (@iamalitaleb)

Sedan dess har Taleb gått från klarhet till klarhet och samlat på sig ett matchfacit på 9-1. Hans motståndare Abzakh 12-5 och har bland annat besegrat Jonny Touma via diskvalificering i en match om titeln i PFL: MENA. Sedan dess har han förlorat en match i flugvikt men då stod titeln inte på spel.

Han kommer senast från en submissionvinst i första ronden mot Azouz Anwar.

LÄS MER

Avslöjar: Svenske stjärnskottet får titelmatch mot före detta UFC-fighter
Stigande talangen redo att ta över: ”Hungrigare än någonsin”
Christopher Bajo om nya motståndet på Superior Challenge 27: ”Smattrar honom”

Det märks tydligt att Taleb är taggad inför matchen när Maximum Sports kontaktar honom.

– Han ska få smaka 2-0 mot samma fighter, säger Taleb till Maximum Sports.

Efter besvikelsen i nederlaget mot Kurshed Kakhorov förra sommaren har Taleb tränat hårdare och smartare än någonsin. Han är beredd att visa upp en helt ny version av sig själv.

– Jag säger aldrig nej till en match, avslutar han.

Hur går det för Ali Taleb i PFL? Kommentera!

Dela