Den skånska supertalangen Ali Yazbeck (5-0-1) återvände ikväll på UAE Warriors Arabia vs Africa mot Mohamed Camara (5-2-1) från Guinea.

Det blev en jämn tillställning redan från start, där Camaras striking var märkbart farlig medan Yazbeck var något mer allsidig i sina attacker. Camara fick en nedtagning mot slutet av den första ronden men Yazbeck fick in en vändning och avslutade på topp.

I den andra ronden var det Yazbeck som säkrade en tidig nedtagning men då var det istället Camara som vände och hamnade på topp där han fick in slag som orsakade näsblod hos Malmöiten.

Efter en inledning på fötterna fick Yazbeck en nedtagning och gjorde sitt bästa för att träffa med hårda slag från topposition.

Efter tre fulla ronder blev utnämndes matchen som oavgjord med siffrorna 29-28, 28-29, 28-28.

Europeisk Shootomästare

Även om Yazbeck flugit under radarn något under sin A-klasskarriär så har hans lagkamrater och de som känt till honom utlovat något särskilt baserat på Malmöitens talang.

Yazbeck vann de Europeiska mästerskapen i Shooto år 2016 och briljerade i sin proffsdebut på Fight Club Rush 14 när han besegrade Abbe Husein via submission. Sedan dess har Yazbeck fortsatt gå från klarhet till klarhet med flera imponerande segrar via avslut, bland annat över Hama Dara och Elves Oliveira.

Matchen på UAE Warriors Arabia vs Africa var Yazbecks andra match i organisationen efter att ha besegrat Mohamed Mamdooh via submission.

Träningskamrater på Redline Training Center spår en lysande framtid för den analytiska och tekniska skåningen.

– På Redline TC tränar vi sällan inför en specifik motståndare utan vi jobbar på att utveckla vår arsenal, har Yazbeck sagft i en tidigare intervju med Maximum Sports. När det kommer till den mentala delen var det inte heller annorlunda. Jag förbereder mig för de värsta situationerna mot en ansiktslös motståndare där det slutliga resultatet är Ali Yazbeck som vinnare.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Ali Yazbeck möta efter matchen i UAE Warriors?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Ali Yazbeck går tiden ut efter tufft krig i Abu Dhabi! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela