Västerås SK är en bekant nykomling i årets allsvenska fotbollssäsong. Nu tar klubben hjälp av stadens MMA-fajters.

Jörgen Hamberg om insatsen med MMA-fajters – ’Kul att visitera buset’

Redan under en försäsongsmatch mellan Västerås SK och Djurgårdens IF blev det stökigt när supportrar hamnade i luven på varandra. Pyroteknik kastades och rusningar ägde rum. En pojke i tioårsåldern fick föras till sjukhus.

Nu har klubben valt att utöka säkerheten inför den allsvenska säsongen. Stadens MMA-fajters kommer nu att hjälpa till under säsongens gång. Bland annat med att visitera bortasupportrar som besöker Hitachi Energy Arena.

Under en intervju med VLT berättar Jörgen Hamberg, från Västerås Fight Club, om initiativet.

När våra killar kommer dit och visiterar kommer de inte ha några problem att med sin pondus säga nej. Våra killar kan till och med tycka det är kul att visitera buset. Om några supportrar spelar aggressiva gör det oss ingenting. En skolad fajter har ett självförtroende och kan bara le åt gänget av bråkmakare.

Västerås SK:s första hemmamatch för säsongen äger rum den 7:e april och det är IF Elfsborg som gästar staden.

’Ska vara trevliga och glada’

Isak Edén, ordförande i Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU), ställer sig positiv till att Västerås SK tar hjälp av föreningslivet i staden. Han misstänker dock att Hambergs beskrivning av bortasupportrar som ’bus’ och bråkmakarna’ har skapat reaktioner. Via Expressen.

Söker man provokation så är det provokation man får. Det är väl snarare uttalandena från MMA-fightern som är problemet. Att involvera dem i ett matcharrangemang är väl inte så konstigt. Man reagerar mest på uttalandena och synen på supportrar från den här MMA-fightern. Jag tror inte att det är någon som på riktigt tror att man ska få en dropkick i huvudet. Hoppas jag inte i alla fall.

Den allsvenska fotbollsklubbens ordförande, Magnus Breitholtz, berättar att många lokala föreningar kommer bidra i arbetet och att ’det är väl inte fel att de som är lite större och starkare kan stå där’ (vid bortasupportrarna). Han menar också att vissa andra ideella föreningar möjligtvis inte vill stå där. Under sitt samtal med Expressen betonar även Breitholtz att MMA-utövarna inte ska vara konfrontativa på något vis. Tvärtom ska de vara ’trevliga och glada’.

The post Allsvenska fotbollslaget tar hjälp av MMA-fajters efter läktarbråk appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela