Anderson Silva vs GSP – Michael Bisping tippar drömmatchen!Välkommen till Maximum Sports

Nyheter


Anderson Silva vs GSP – Michael Bisping tippar drömmatchen!

Publicerat 2 augusti, 2022

By Sebastian Vendel-MartinezUnder en längre tid drömde MMA-fansen om en match mellan de dåvarande, dominanta UFC-mästarna Anderson Silva och Georges St-Pierre (GSP) – en drömmatch som den forne mästaren Michael Bisping nu har tippat. 

Det var en längre tid när Silva och GSP var näst intill osårbara på toppen av deras respektive divisioner. Silva var obesegrad mellanviktsmästare (som dessutom hade segrar i lätt tungvikt) i sex år medan St-Pierre höll welterviktstiteln mellan 2008-2013.

Fansen skrek efter att de två, som än idag ses som två av de bästa genom tiderna, skulle mötas. Det var ett möte som dock aldrig blev av. 

Läs mer

Dustin Poirier vill fightas – Här är fem potentiella motståndareHåkon Foss öppnar upp om den galna karriären: ”Kill or be killed!”Kritikstorm mot svensk MMA-sajt – läsare rasar mot artikel fylld av homofobiWolf Fight Promotion debuterar i ny svensk stad med femte galan!

”Hade varit en extremt jämn match”

Bisping, som var mellanviktsmästare från 2016-2017, har mött båda fighters. Dock skedde mötena långt att efter bägge fighters var ur deras toppform och hade kommit upp i ålder.

Bisping besegrade Silva via ett kontroversiellt enhälligt domslut, och förlorade sin mellanviktstitel via submission mot GSP i november 2017. 

Det finns nog ingen bättre fighter att analysera ett spekulativt möte mellan dessa veteraner – an analys som britten Bisping glatt bjöd på. 

– I deras prime, från 2009-2012, i mellanvikt, måste jag nog välja Anderson Silva, sade Bisping i en video på sin YouTubekanal. Kolla nu, i helhet, tror jag att det hade varit en extremt jämn match. Georges hade utan tvekan kommit in med en fantastisk strategi. Han hade implementerat många nedtagningar, och jag tror han hade haft mycket kontrolltid. Men som ni vet, mellanvikt, Anderson Silva i sin prime, knockoutkraften, hans uppfinnighet, kreativiteten den mannen hade, det var helt sjukt.

– Jag tror att kanske någonstans runt rond tre, rond fyra, i en match som Anderon Silva höll på att förlora, George hade skjutit in på en nedtagning och han hade vandrat in i ett knä, en armbåge, ett slag, en spark, något, och jag tror att Anderson Silva hade vunnit. Där har vi det. I deras prime, tror jag att Anderson Silva hade fått jobbet gjort. 

Alla tre fighters är numera pensionerade från MMA. Medan GSP och Bisping inte tävlar i någon kampsport alls så har Silva funnit mycket framgång inom boxning. Det finns även många fans som har velat se Silva möte YouTubestjärnan Jake Paul i boxning.

Dessvärre så är det mer troligt att Silva möter Paul än att han någonsin möter GSP.

Har Michael Bisping rätt – hade Anderson Silva besegrat GSP? 

Inlägget Anderson Silva vs GSP – Michael Bisping tippar drömmatchen! dök först upp på Välkommen till Maximum Sports.

Dela