Under våren så gick svenske Andreas Gustafsson Berg ut med att han härnäst kommer att tävla i Dana Whites Contender Series. Nu har svensken fått en motståndare och ett datum för sin fight som kan leda till ett UFC-kontrakt.

Andreas Gustafsson kan bli näste svensk i UFC

Svenske Andreas Gustafsson Berg (10-2) har dominerat på den svenska MMA-scenen och har även tävlat i organisationer som Cage Warriors, BRAVE och KSW. Nu är svensken närmare nästa steg i karriären och kommer att tävla för ett UFC-kontrakt i DWCS. Nyligen så var han i Las Vegas tillsammans med coachen Jörgen Hamberg och det ryktades om kommande nyheter.

Möter kanadensisk knockoutartist

Nu kan man på tapology läsa att Gustafsson fått en motståndare och ett datum för sin kommande drabbning. Gustafsson möter kanadensaren Pat Pylik (9-1) i ett welterviktsmöte den 20 augusti. Pylik har två raka segrar där han avslutat båda genom TKO i den första ronden. Kanadensaren har avslutat genom TKO i samtliga utav sina segrar.

Även svenske Gustafsson är känd för att avsluta sina fighter. Han har avslutat i nio utav sina vinster där sju stycken varit genom ko/tko och två stycken genom submission.

The post Andreas Gustafsson Berg har fått motståndare till DWCS – Möter knockoutartist appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela