Nyheter


Anthony Yigit är tillbaka –
Möter OS-finalisten i New York!

Publicerat februari 25, 2023

By Philip Dersén

Den förre detta EM-mästaren Anthony Yigit är nu bokad för en återkomst till ringen. Den svenska stjärnan går upp mot stjärnskottet Keyshawn Davis i New York den 8:e april. Anthony Yigit klar för ny match

Anthony Yigit är en av Sveriges mest framgångsrika proffsboxare under 2000-talet. Han presenterade sig på riktigt för allmänheten när han som första svenska herrboxare på över 16 år tog en seger i London-OS 2012. Sedan dess har han byggt upp en respekterad karriär som proffs, där VM-matcher och EM-titeln varit de starkast lysande framgångarna. Men efter att Yigit brutit sitt kontrakt med Team Sauerland, har det varit några tuffare år på proffsscenen.  Han har haft svårigheter med att få till matcher och under fjolåret gick han bara två matcher på mindre galor Colombia.  

Möter OS-finalist från Tokyo

När han nu återvänder är det för en match på världstoppen. 23-årige amerikanen Keyshawn Davis tog så sent som på Tokyo-OS sig ända till final. Där förlorade han en jämn match och efter silvermedaljen gick han över till proffsringen. Väl där har Davis radat upp 7 segrar och vann en WBO-titel i december. Segrarna har också kommit på stora arenor likt Madison Square Garden och MGM Grand, då Davis är van vid att gå större matcher. 

 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

”Nu smäller det” 

Matchen kommer att gå av stapeln den 8:e april på Prudential Center som ligger i Newark precis utanför New York. Det väntas bli en stor gala i arenan som tar över 17 000 åskådare. Ännu är det inte klart om Davis WBO-titel kommer att stå på spel, men klart är det att matchen kommer bli en globalt uppmärksammad sådan. Enligt de inledande uppgifterna är det TopRank som står bakom arrangemanget och matchen bör sändas på DAZN för oss svenska tittare. 

När vi nådde Anthony Yigit för en kommentar var det tydligt att han är taggad på utmaningen. 

-Det känns bra och jag har alltid känt att detta är matcher jag förtjänat, men aldrig fått. Jag har därför tränat hårt i väntan på min möjlighet och nu är den äntligen här! Nu smäller det!

Vi på Maximum Sports önskar Anthony Yigit stort lycka till med fajten! 

Tror du att Anthony Yigit segrar på nytt i USA? 

ANNONS

Inlägget Anthony Yigit är tillbaka – Möter OS-finalisten i New York! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela