Nyheter


Anthony Yigit avslöjar nya matcher – hintar om pension: ”Blickar mot annat”

november 8, 2023

 

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: ”Salty” Stefan RomareEfter ett framgångsrikt sut på 2023 har nu den svenske Europamästaren i boxning Anthony ”Can You Dig It” Yigit (28-4-1) börjat planera för 2024.

I ett inlägg på sociala medier berättar Yigit att att han har två matcher planerade nästa år i januari och februari, men varken exakta datum eller motståndare är avslöjat i dagsläget.

Yigit gick fyra matcher förra året och lämnar året med ett matchfacit på 2-2. Förlsuterna skedde dock mot elitmotstånd i form av OS-boxaren Keyshawn Davis och obesegrade Denys Berinchyk – i en match där svensken imponerade stort även i förlust.

Segrarna skedde mot britten Jacob Quinn på Armand Boxing Promotion i Malmö samt mot sydafrikanen David Rajuili i Danmark förra månaden. 

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

”Blir förmodligen mitt sista år i ringen”

I inlägget går Yigit även in på djupet av karriären och berättar att han ser slutet på karriären komma. 

– Boxningen har gett mig så mycket, men 2024 blir förmodligen mitt sista år i ringen. Sen ska jag ta mig an och utveckla andra grejer. Det KAN i och för sig bli att jag boxas mer i framtiden, om jag får ett bra erbjudande. Ni vet ju själva: elitidrottare pensionerar sig och gör comeback typ tio gånger.

– Jag är ärlig och säger att jag är trött på att jaga världen nu. Jag blickar mot annat. Det finns så mycket potential i livet, som jag inte haft tid att utforska pga att jag dedikerat mitt liv till boxningen. Det har gett mig mycket, absolut, men pandemin var en blessing in disguise. Jag var tvungen att hitta vem jag var när jag inte var boxare, eftersom boxningen (och världen) hade pausats.

– Jag slutade söka efter lyckan runt världen, på toppen av boxningsberget, eller i mina prestationer. Jag började söka den inom mig själv, och jag hittade den.

Oavsett vad Yigit bestämmer sig för så har han en oerhört framgångsrik och lyckad karriär bakom sig och han har utöver EM-titeln mycket att vara stolt över. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Hur ser du på Anthony Yigit och hans karriär?

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

ANNONS

Inlägget Anthony Yigit avslöjar nya matcher – hintar om pension: ”Blickar mot annat” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela