Hammarö Fight Clubs Anton ”Tarzan” Ringvall har på mindre än 5 månader lyckats gå hela 6 matcher. Under året har han hunnit med att vinna SM, tävlat i IMMAF och nu även tagit sig hela vägen till final i AFN Rising Stars-turneringen i fjädervikt.

I februari besegrade han rivalen Viktor Mangs och tog hem en guldmedalj på SM. Därefter har Ringvall gått på som tåget och samlar värdefull erfarenhet.

– Att tävla i IMMAF gav mig ett kvitto på vilken nivå jag ligger på. Jag visade att jag kunde besegra de bästa lättviktarna i världen, säger Ringvall till Maximum Sports.

Efter att ha besegrat SFG-talangen Raham Kafaei i kvartsfinalen av AFN Rising Stars via submission, tog ”Tarzan” ytterligare en submissionvinst nu i helgen i semifinalen mot Elias Ksia. Inför matchen kände han sig väldigt självsäker.

Nu ställs han mot doldisen från Allstars Elshod Anvarov i finalen. Ringvall förväntar sig ett krig.

Elshod är riktigt duktig, han kan slåss på riktigt. Det är intrycket jag får av honom. Han är en respektfull kille med Bad Intentions. Det kommer bli 3 ronders krig, en tuff match.

Ingen av oss ger oss till det är över och vi kommer fightas med allt vi har. Det blir en grym match för fansen!

”Visat sig värdig och mött de bästa i landet”

Att vinna en så prestigefull turnering som AFN Rising Stars betyder mycket för Ringvall. En vinst i turneringen ger ett proffskontrakt och en lön på 10 000 kr för proffsdebuten vid vinst. Dessutom får man 1 års prenumeration på kosttillskott och en kostutbildning från Gymgrossisten.

– Det skulle betyda sjukt mycket att vinna turneringen. Många bra fördelar efter att man vunnit och visat sig värdig att vinna då man mött de bästa i landet.

LÄS MER

Allstars Fight Night 6: Fullständiga resultat!
Johanna Persson har siktet på WMC-titeln!
Sebastian Palacio Gomez om motståndaren som drog sig ur – ”Vi har unfinished business”
Pengaregn över Allstars Fight Night 6 – Delar ut 50 000 kronor!

 

”Kul med bonusar och att fansen får rösta är rättvist”

I samband med galan delades det ut bonusar på hela 50 000 kronor. AFN själva valde ut två fighters som fick 10 000 kronor var. Det blev Dennis Fränberg och Johanna Persson. Efter galan fick fansen chansen att rösta på sina favoriter som de tycker förtjänar lite extra pengar på fickan. Det tycker Ringvall är en bra utveckling.

– Kul att det finns bonusar, och att fansen får rösta är bara rättvist. Den som de tycker gjorde en bra fight får det dom förtjänar!

Slutligen skickar Ringvall en hälsning till AFN-promotorn Mohammad Babadivand:

Shoutout till Mommo som vill boka en match mellan mig och William Swärd!

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna!

The post Anton Ringvall om finalmotståndaren: ”Respektfull med bad intentions” appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela