Anton Turkalj (8-2) avslöjar att han förväntas gå sin tredje UFC-match till sommaren.

Anton Turkalj tillbaka till buren

Svenske Anton Turkalj fick många ögon på sig i samband med sitt senaste framträdande i buren. En underlig presskonferensen följdes av en ”performance of the night” när han krigade i tre ronder mot Vitor Petrino. Tyvärr fick han inte med sig domslutet och står nu med ett UFC-facit på noll vinster och två förluster. Trots det verkar han nu få en tredje chans i oktagonen.

”The Pleasure Man” medverkade nyligen i en intervju med Aftonbladet. Där berättade han att vi kan räkna med en match under sommaren.

Jag ska gå en ny fight i UFC i slutet av sommaren. Så allt fokus är på att komma i så bra form som möjligt tills dess.

Han tillade att målet är att bli förste svensken med ett UFC-bälte kring midjan.

Mitt mål är fortfarande att bli den första svensken med ett UFC-bälte.

Trots att han fick mycket positiva kommentarer efter matchen mot Petrino kan hans nästa match mycket väl vara en vinna eller försvinna situation.

Om vänskapen med Khamzat Chimaev

Turkalj berättar att han är god vän med UFC-svensken Khamzat Chimaev. Chimaev som på senare tid kritiserats för sin vänskap med den Tjetjenske diktatorn Ramzan Kadyrov. Ledaren har anklagats för flertalet inskränkningar av mänskliga rättigheter, samt blivit kritiserad för sitt samarbete med Vladimir Putin’s regim innan och under kriget i Ukraina.

Turkalj blev frågad om sin relation till Khamzat, något han menar handlar enbart om deras personliga vänskap. Han menar att han inte har någon större koll på det politiska och tycker att Khamzat är en bra förebild och människa.

Jag träffade honom (Chimaev) senast i måndags över en middag. Jag har inte bra koll på det politiska och håller mig helst undan det. Det jag kan är MMA så jag håller mig till det. Därför kan jag säga att Khamzat är en stor förebild för många och hans stjärnstatus och resa inspirerar tusentals barn och ungdomar i Sverige och i världen. I mina ögon är han en positiv förebild och en bra vän.

Vem vill ni se Turkalj möta i sin tredje UFC-match?

The post Anton Turkalj går UFC-match i sommar – berättar om vänskapen med Khamzat Chimaev appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela