Den 7 juni är det äntligen dags för Battle of Botnia 10 i Luleå, där vi kommer vi att få se ett stort antal intressanta matcher!

I huvudmatchen ser vi den svensk-chilenska MMA-veteranen Fernando Flores slåss om den vakanta fjäderviktstiteln. ”El Toro” Flores är ute efter att kamma hem bältet och förlänga vinstsviten till två raka efter att ha besegrat William Valentim och Aridane Romero Rodriguez på BOB 8 och BOB 9 i fjol. Flores besegrade båda via avslut i första ronden och hoppas på samma resultat mot finländaren Edward Walls. Walls kommer att äntra buren med två vinster på sina tre senaste matcher.

– Alla matcher är viktiga och denna fight värderar jag högt eftersom jag har fått slita hårt i många år. Gång på gång att få möta motståndare av toppklass. Den här titeln ska bara hem. Jag tror på mina egenskaper och jag har en stor tro på mig själv, berättade Flores för Maximum Sports.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av C-M Andersson (@c.m.andersson)

I den delade huvudmatchen ser vi ett spännande welterviktsmöte mellan Mattias ”Farm Boy” Henriksson och Daniel Karlsson. Båda gick sin senaste match på Battle of Botnia och tog hem en vinst. Henriksson äntrar buren med två raka avslut och siktar på en tredje då han ryker ihop med den tvåfaldiga amatör-MMA-mästaren Karlsson.

Spännande på detta matchkort är hela fyra dammatcher. Nina Back tar sig an italienskan Adelisa Chilleri på huvudkortet och några matcher dessförinnan kommer Astrik Wikgren att göra sin debut mot finskan Sara Nurmi. Allt som allt kommer publiken få se fem amatör-MMA-matcher på 3x3min och hela sju proffs-MMA-matcher på 3x5min.

BOB 10 kommer att bjuda på förstklassig underhållning så missa inte denna kavalkad av spännande matcher i Luleå Energy Arena den 8 juni.

Battle of Botnia 10 – Matchkort, stream och tider

Huvudkort

Huvudkortet går att se på Aftonbladet+ / Sportbladet 

Titelmatch i fjädervikt: Fernando Flores vs Edward Walls
Weltervikt: Mattias Henriksson vs Daniel Karlsson
Stråvikt (damer): Nina Back vs Adelisa Chilleri
Mellanvikt: Robin Enontekiö vs Brayan Aspegren
Catchvikt (68 kg): Raymond Johansson vs Saba Sozashvili
Lättvikt: Erik Wahrolen vs Fredrik Ljunglund
Lättvikt: Martin Corney vs Leevi Heino

Underkort (Amatör-MMA)

Första matchen på underkortet börjar 17:35 – Underkortet kan bland annat ses på Norrbottens Kuriren

Bantamvikt (damer): Emma Schiöler vs Minttu Elg
Stråvikt (damer): Astrid Wikgren vs Sara Nurmi
Stråvikt (damer): Nova Bergman vs Lisa Domås
Lättvikt: Manne Hampusson vs August Jacobsson
Fjädervikt: Israel Kobange vs Josef Berggren

The post Battle of Botnia 10 – Matchkort, info, stream och tider appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela