Det står nu klart att Allstars-talangen och Oktagon MMA-mästaren Felipe Lima kommer att göra sin UFC-debut i helgen. Lima kommer att hoppa in på kort varsel då han ersätter Melsik Baghdasaryan och tar sig an Muhammad Naimov på helgens UFC Saudi Arabia.

Lima höll på att förbereda sig för att ta sig an Jonas Mågård i en returmatch om bantamviktstiteln den 20 juli på Oktagon 59, men får nu en chans att tävla i UFC istället. MMA-skribenten Marcel Dorff var först med att rapportera om nyheten offentligt.

Svensk-brasilianaren Lima förlorade sin MMA-debut i augusti 2015 men har sedan dess radat upp tolv raka vinster. Han är tidigare mästare i svenska FCR och har varit en av Allstars mest lovande talanger under många år. Det är ingen hemlighet att UFC hållit ögonen på 26-åriga ”Jungle Boy” Lima och nu får han äntligen chansen att visa vad han går för i den världsledande MMA-organisationen.

MISSA INTE: Andreas ”Bane” Gustafsson slåss om UFC-kontraktet – här är motståndaren!

UFC Saudi Arabia: Felipe Lima vs Muhammad Naimov

UFC Saudi Arabia går av stapeln natten mellan 22 och 23 juni och var tänkt att bjuda på Khamzat Chimaev vs Robert Whittaker i huvudmatchen. Nyligen stod det dock klart att Khamzat tvingats dra sig ur huvudmatchen och istället ersätts av Ikram Aliskerov.

Idag stod det klart att även Baghdasaryan tvingats dra sig ur galan på grund av en skada. På Instagram postade Baghdasaryan en video där han förklarade att han skadat sin vänstra axel.

”Hillman” Naimov behövde dock inte stå utan ersättare under en längre tid. Han kommer att äntra mötet med sex raka vinster, varav tre av dessa varit i UFC. Merparten av Naimovs vinster har kommit via avslut medan hälften av Limas vinster har kommit via domslut.

The post BEKRÄFTAT: Felipe Lima klar för UFC – gör sin debut i helgen! appeared first on Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela