Nyheter


Bilal Tipsaev öppnar upp om hälsoproblemet: ”Var jättejobbigt”

Publicerat 9 oktober, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Foto: Tomasz PiwinskiDen lovande Allstarstalangen Bilal ”Borz” Tipsaev (5-2-1) åkte i helgen till Wien, Österrike för att ta sig an brasilianske Elves Oliveira i en bantamviktsmatch på Sparta Fighting Championship 3 lördag kväll.

Väl på plats började Tipsaev suga åt sig atmosfären och skulle genomgå en sista läkarkontroll inför matchen – som ställdes in på grund av vad läkaren kom fram till. 

Läkaren upptäckte att Tipsaev hade lågt blod tryck och kunde därför inte godkänna bantamviktaren för kamp. 

I samtal med Maximum Sports Andres Viracca på vägen tillbaka till Sverige berättade Tipsaev att han inte kunde ha anat vad som väntade under läkarkontrollen. 

 – Nej det är första gången det händer faktiskt, berättade Tipsaev. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

”Ville fightas men läkaren sa nej”

Tipsaev kände sig inte bra redan på hotellet och blev svimfärdig, men ville tävla trots det. 

Nu när han är tillbaka i Sverige vill Tipsaev ta reda på vad bekymret beror på så att han aldrig någonsin igen behöver ladda upp men sedan inte få tävla. 

– Det var jätte jobbigt att vara där och känna stämningen och sedan inte fightas, jag kommer gå igen så fort jag kollat upp vad som händer med mig.

De som känner Tipsaev vet att han aldrig skulle dra sig ur en match för något litet. ”Borz” ville gå matchen på Sparta Fighting Championship trots läkarens protester. 

I slutändan tog Tipsaev det rätta beslutet för hälsan och han längtar nu efter att kunna återvända till buren så snart som möjligt. 

– Jag ville fightas ändå men läkaren sa nej. Jag är redo att fightas igen när kroppen vill.

Med vinster över fighters som Glenn McVeigh och Frederik Skov Strauss så är Tipsaev väl etablerad i Sverige som en av de farligaste bantamviktarna. 

Var och när han än återvänder så blir det en tuff kväll för sin motståndare. Maximum Sports önskar Tipsaev lycka till i sin återhämtning. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vill du se Bilal Tipsaev mot härnäst? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Bilal Tipsaev öppnar upp om hälsoproblemet: ”Var jättejobbigt” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela