Nyheter


Canelo Alvarez är klar för jättematch – Återvänder till Mexiko

Publicerat mars 14, 2023

By Philip Dersén

Den mexikanska fixstjärnan Canelo Alvarez har varit en av världens klart bästa boxare de senaste åren. Nu ska han försvara sina VM-bälten på nytt, mot en hungrig utmanare framför hemmafansen i Mexiko.Canelo Alvarez återvänder 

Canelo Alvarez hade ett blandat fjolår där han både vann och förlorade i boxningsringen. Efter en klar poängförlust mot ryska boxaren Dmitry Bivol i den lätta tungvikten, återvände Canelo därefter ner till sin vanliga viktklass igen. Väl där besegrade han Gennady Golovkin i matchen som avslutade deras trilogi på T-Mobile Arena i Las Vegas. Därför är det fortfarande han som innehar alla VM-bälten i super-mellanvikt, vilka han nu tvingas att försvara. 

Canelo som är född i staden Guadalajara har inte boxats i sitt hemland på över 11 års tid. Med det tanke på det slog dagens nyhet ner som en bomb i boxningsvärlden. Nämligen att den förlorade sonen återvänder hem till Guadalajara för att försvara sina VM-bälten på fotbollsarenan Estadio Akron. En arena som kan ta upp mot 50 000 åskådare. 

Blir av under Cinco De Mayo

Comebacken i Mexiko är planerad att gå av stapeln den 6:e maj, vilket är under helgfirandet av högtiden Cinco De Mayo. Canelo brukar alltid försöka boxas under just den helgen, då det är då som intresset i Mexiko är som störst. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Ställs mot John Ryder

Efter en lång period av tuffa motståndare, går nu Canelo ner lite i nivå. Hans utmanare John Ryder från England, har själv aldrig varit världsmästare. 34-åringen har dessutom förlorat en titelmatch mot välkände boxaren Callum Smith. Smith som blev dominerad av Canelo när de båda möttes under 2020. 

Men trots att Ryder inte är den mest meriterade motståndaren på förhand så hade han ett lyckat 2022. Under februari månad besegrade han amerikanska stjärnan Daniel Jacobs och avslutade sedan året med att slå Zach Parker i ett upphajpat inhemskt möte. Värt att påpeka för de skandinaviska boxningsfansen är också att Ryder var han som knockade Danmarks Patrick Nielsen på Wembley 2017. 

Än så länge har det inte presenterats några andra matcher på galan. Men redan nu står det klart att galan kommer kunna ses på DAZN för alla svenska prenumeranter. 

 

ANNONS

Inlägget Canelo Alvarez är klar för jättematch – Återvänder till Mexiko dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy