Nyheter


Canelo Alvarez vs. Jermell Charlo – matchkort, tider & allt du behöver

Publicerat september 26, 2023

By Philip Dersén

Efter en utflykt till Guadalajara i våras är nu boxningens största stjärna tillbaka i dess huvudstad. När Canelo Alvarez i helgen går upp mot Jermell Charlo i Las Vegas, är det med viktklassens samtliga VM-titlar på spel. Match nummer 64 för Canelo Alvarez

Vid 33 års ålder har Canelo Alvarez redan hunnit med att boxas 63 proffsmatcher. Förutom den boxningslektion han fick av av Floyd Mayweather 2013, har han bara förlorat en enda gång. I förlusten mot Dmitry Bivol under fjolåret var Canelo aldrig ens riktigt nära. Men då ryssens dominans skedde i den lätta tungvikten, några kilo över Canelos naturliga vikt, är han fortfarande bland kampsportsvärldens tyngsta varumärken. Samtliga av hans matcher är stora titelmatcher och helgens drabbning är inget undantag. Jermell Charlo är en förre detta världsmästare och tillsammans med sin tvillingbror Jermall ett välkänt namn. Men aldrig tidigare har han ställts inför en utmaning som denna. Att försöka boxa ut en framtida hall-of-famer likt Canelo Alvarez. 

En framtida match mot Crawford

Helgens titelmatch är Canelos första med sin nya promotor PBC. Med det nya kontraktet finns det möjligheter till en hel del olika framtida drömmatcher. Terence Crawford och Errol Spence Jr är båda kontrakterade av PBC och har lyfts upp som kommande motståndare. Men för att fortsätta gå de största av matcher, krävs det att Canelo tar sig förbi Charlo. Utmanaren från Louisiana har varit borta från ringen i över ett år och åkte på sin enda förlust som proffs 2018 mot landsmannen Tony Harrison. 

Canelo har verktygen som krävs 

På förhand är det inga tvivel vem som bör gå vinnandes ur helgens fajt på T-mobile Arena. Canelo har förutom räckvidden alla typer av fördelar gentemot utmanaren. Att ta sig in på rätt slagdistans brukar inte heller vara ett större problem för mexikanen. I matcherna mot britterna Callum Smith och Billy Joe Saunders tog han sig långa snärtiga armar till trots in på kropp och dominerade matcherna. 

Det bör han kunna göra även här. Canelo Alvarez är tillbaka i super-mellanvikt för att dominera på nytt. 

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023 
Rankar: Sveriges 10 bästa boxningstalanger

 

Canelo vs Charlo – Matchkort

Huvudkort

Ses på FITE.TV  som PPV – start 02:00 

VM-match i Super mellanvikt: Canelo Alvarez (C) vs. Jermell Charlo 
Weltervikt: Yordenis Ugas vs. Mario Barrios
Junior mellanvikt: Jesus Ramos vs. Erickson Lubin
Mellanvikt: Elijah Garcia vs. Armando Resendiz
Tungvikt: Frank Sanchez vs. Scott Alexander
Lätt tungvikt: Oleksandr Gvozdyk vs. Isaac Rodrigues

 

ANNONS

Inlägget Canelo Alvarez vs. Jermell Charlo – matchkort, tider & allt du behöver​ dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela