Nyheter


Cecilie Bolander vinner efter tre ronder av krig på Superior Challenge!

november 4, 2023

 

By Sofia Gembel

Foto: Superior Challenge & FrontkickGöteborgs egna toppfigter Nina Nikolija Milosevic gick precis match på Superior Challenge 26 – Legends i Stockholm! 

Detta var galans fjärde match och här mötte hon norska Cecilie Bolander i en bantamviktsmatch!  

Milosevic började ronden med att styra matchen där hon delade ut flera sparkar och slag, medans Bolander var mer analyserande och lugn. 

Majoriteten av ronden bestod av stående fighting men de tog ner matchen på mattan med 1.5 min kvar av ronden. Bolander gick till position för rear-naked-choke men Milosevic tog sig ur sin motståndares grepp.

I andra ronden gick Bolander för nedtagning direkt, men Milosevic höll sig uppe på fötterna. Bolander gick framåt mer i den här ronden och hon kändes mer självsäker. De delade ut flera hårda slagväxlingar, och Bolander fick Milosevic att blöda i ansiktet. Det gjorde Milosevic mer aggressiv, och då tog Bolander ner matchen på mattan.

I den sista ronden gick Bolander framåt ännu mer och tog ner Milosevic på mattan där vi fick se fin grappling. Milosevic hade något svårare att ta sig upp den här gången, men lyckades tillslut. I slutet av ronden delade de ut aggressiv striking, och alla ronder var verkligen ett underhållande krig med två otroligt starka och talangfulla fighters. 

Bolander slutade som segrare via delat domslut med poängkorten 29-28, 28-29, 29-28!

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Tränat kampsport sedan barnsben

Milosevic har tränat olika former av kampsport sedan hon var liten. Hon fick sitt svarta bälte i karate redan som 15-åring! Hon har även tränat thaiboxning där hon har ett matchfacit på 7-3, samt att hon idag har lila bälte i bjj. 

Hon har tidigare flera meriter som väger tungt, hon har vunnit World Cup, VM, SM och EM. Så hennes proffsdebut på kvällens gala var ett naturligt steg i karriären. Hennes matchfacit som amatör är på 12-1, där den enda förlusten var via delat domslut. Majoriteten av hennes vinster som amatör har hon nått via KO/TKO! 

Avslut via submission

Milosevics motståndare Bolander tränar på Norges främsta MMA-gym (Frontline Academy) och även hon har flera starka meriter. Hon har vunnit ett VM-silver, World Cup-guld, EM-guld samt att vi har sett henne som amatörfighter på Cage Warriors Academy South East. 

Bolander har tidigare gått två matcher som proffs, där hon vann båda gångerna via submission (armbar) i första ronden. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Cecilie Bolander vinner efter tre ronder av krig på Superior Challenge! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela