Nyheter


Chris Weidman ger skadeuppdatering efter förlusten: ”Han bröt mitt ben”

Publicerat 31 augusti, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezPå UFC 292 tidigare i månaden återvände den forne mellanviktsmästaren Chris Weidman för sin första match på över två år då han återhämtat sig från ett groteskt benbrott i sitt högra men i en match mot Uriah Hall

Weidman ställdes mot strikern Brad Tavares – som använde sig av många bensparkar. Weidman hade svårt att anpassa sig till sin motståndares taktik och påverkades tydligt av bensparkarna.

Nu har Weidman avslöjat att blev skadad i samband med matchen. Som tur är så har han inga ligamentskador, men han drog på sig en fraktur i sitt vänstra ben.

– Jag har en fraktur i mitt vänstra ben, berättade Weidman på twitter. Så jag antar att han bröt mitt ben med de bensparkarna… jag bytte till southpaw och löste det. Men jag är ganska säker på att det är när mitt ben bröts, jag fick en fraktur. 

Dropping a quick excerpt from Monday’s @MMAOnSiriusXM podcast to give everyone an update on my .

If you want the full story (and all the ), hit that link below and check out the full episode on @SiriusXM!
https://t.co/OuEwonYM3z pic.twitter.com/TsBqm3tEfK

— Chris Weidman (@chrisweidman) August 30, 2023

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

UFC-bossen vädjar om pension

Efter sin förlust på UFC 292, som var Weidmans sjunde på nio matcher, vädjade UFC-chefen Dana White om pension.

Killen kommer tillbaka från en grotesk skada och lyssna: Tiden är inte vår vän, men särskilt om du är en professionell atlet. 

– Beroende på skadan till knäet snackar vi om ytterligare ett år. Så jag säger så här: Chris, jag älskar. Snälla, gå i pension.

Weidman menar dock på att hans fraktur endast kommer ta fyra veckor att rehabilitera – vilket verkar vara den absolut snabbast möjliga återhämtningen om allt går enligt ideal. 

Trots det siktar Weidman på en återkomst, men drömmarna om att ta sig tillbaka till titeln är ytterst orealistiska. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem borde Chris Weidman återvända mot? 

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Chris Weidman ger skadeuppdatering efter förlusten: ”Han bröt mitt ben” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela