Efter skräckskadan mot Uriah Hall är det nu spikat att Chris Weidman är tillbaka för att gå match i augusti.

Chris Weidman tillbaka i buren

”The All American” har haft ett par tuffa år. Bortsett från de förluster han dragit på sig, varav alla kommit via avslut, åkte han på en riktig skräckskada under sin match mot Uriah Hall.

Bara sekunder in i matchen skickade han en benspark som tog fel och resulterade i att det gick rakt av. Många trodde då att det skulle vara det sista vi såg av den forne mästaren. Men under hela rehabiliteringen var Weidman övertygad om att han hade mer kvar att ge. Nu är han bokad för sin nästa match. Den 19:e augusti möter han Brad Tavares på UFC 292.

Tavares är kanske främst känd för den tuffhet han visade under sin match mot nuvarande mästaren Israel Adesanya. Trots en dominant prestation från ”Stylebender” imponerades många av Tavares hjärta som ständigt tillät honom att återhämta sig från Adesanyas offensiv.

Vill köra en sista vända för bältet

Backa några år tillbaka i tiden och Weidman var en av UFCs största stjärnor. Med en gedigen bakgrund inom brottning kunde han som obesegrad ta sig till en titelmatch mot Anderson Silva. Där kom en skräll som hette duga då han i andra ronden lyckade få in ett slag som sänkte mästaren. Följt av ground and pound klev domaren emellan och Weidman var den nya mellanviktsmästaren.

Efter tre försvar av bältet åkte han på en förlust mot Luke Rockhold och där började den nedåtgående spiralen. Sedan dess har han enbart vunnit två av sina åtta matcher.

Men inför återkomsten menar 38-åringen att han har en sista vända för titeln inom sig.

The post Chris Weidmans återkomst äger rum redan i sommar appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela