Nyheter


Ciryl Gane och Colby Covington blir inte UFC-mästare – enligt intressanta statistiken

Publicerat 22 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezOm mönstret håller i sig så kommer den franske tungviktaren Ciryl Gane och den amerikanske welterviktaren Colby Covington aldrig bli UFC-mästare. 

Det är två fighters som spås en ljus framtid i deras respektive divisioner, trots att bägge fighters har förlorat två gånger i försök om att vinna UFC-titeln. 

Detta är enligt statistik som framfördes av en användare på Reddit. Enligt informationen som kom fram så har ingen fighter som misslyckats i två försök med att vinna en obestridd UFC-titel lyckats en tredje gång. 

Enligt statistiken så finns det gott om fighters som förlorade sin första chans på titeln men vann sin andra. Francis Ngannou, Georges St-Pierre, Glover Teixeira och Valentina Shevchenko.

Har man förlorat mer än en gång i rad i titelmatcher ändras dock statistiken markant. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Dyster utsikt för de som bommat två titelmatcher 

Hittills finns det inga fighters som har förlorat två raka matcher om obestridda UFC-titlar (interimtitlar är ej inkluderade) men som har lyckats kamma hem segern i ett tredje försök.

Svenske Alexander Gustafsson, Dan Henderson, Kenny Florian och Chad Mendes är exempel på fighters som fick tre chanser på titeln men förlorade varenda match. 

Det finns fighters som skulle kunna försöka att bryta trenden, som Dustin Poirier och Justin Gaethje. Dock finns det inga fighters i dagsläget som har lyckats bryta trenden. 

Se hela listan på statistik gällande titelchanser i UFC här

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du att Ciryl Gane och Colby Covington kan bryta mönstret och bli UFC-mästare? 

ANNONS

Inlägget Ciryl Gane och Colby Covington blir inte UFC-mästare – enligt intressanta statistiken dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela