Nyheter


Colby Covington till attack mot Khamzat: ”Han ljuger på sin religion”

Publicerat 22 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Kontroversiella Colby Covington höll inte tillbaka nr han blev tillfrågad om Khamzat Chimaev. 

Foto: Stev BonhageLäget mellan Colby Covington och Khamzat Chimaev blir knappast bättre.

I samband med UFC 286 i London uttalade svenske Khamzat sig om Covingtons kritik om bland annat viktmiss inför UFC 279.

Khamzat påstod även i en video att han accepterat en match mot Covington hela fyra månader och svor på koranen (islams heliga bok) om det hela. 

Nu har Covington besvarat Khamzats påståenden och menar på att han har accepterat varje match som UFC har erbjudit honom. 

– Lyssna på vad Dana White säger i en intervju för några veckor sedan, sade Covington för Submission Radio. Han sa: ”Colby har accepterat varje match. Han är redo att möta alla i världen.” Alla! Jag har accepterat varje match som erbjudits. Jag har varit redo. 

– Tror du UFC hade satt mig i denna positionen att vara backupfigther för att potentiellt tävla om titeln på deras pay-per-view-scen om jag nekade matcher? Definitivt inte, de hade aldrig gjort det! 

Covington tog sedan upp Khamzats religiösa vinkel och menar att han ljuger om det. 

– Någon sms:ade mig och sa att han svor på koranen, sade Covington. Bror det är så illa! Att använda ens religion? Att ljuga på ens egna religion? Det är så sjukt! jag kan inte tro att han gjorde det! 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Får nästa titelchans i weltervikt

Dessvärre verkar en match mellan Covington och Khamzat ytterst osannolik. Medan Covington är en naturlig welterviktare så är Khamzat på väg upp till mellanvikt efter att ha missat vikten stort sist han skulle klara welterviktsgränsen.

Härnäst kommer Covington, enligt UFC:s vd Dana White, att få nästa titelchans i weltervikt mot den regerande mästaren Leon Edwards. Detta är trots att Edwards inte anser att Covington gjort nog för att förtjäna den möjligheten. 

Emellanåt så är Khamzats nästa drag osäkert. Medan han verkar vara på väg mot mellanvikt så finns det ingen tydlig motståndare. Det har ryktats om matcher mot den forne mästaren Robert Whittaker och Paulo Costa men ingen konkret har materaliserats ännu. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Tror du Colby Covington och Khamzat Chimaev någonsin möts? 

ANNONS

Inlägget Colby Covington till attack mot Khamzat: ”Han ljuger på sin religion” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela