Conor McGregor anklagas för sexuellt övergrepp mot en kvinna under Miami Heats match. Under samma match ägde en sketch med lagets maskot som blev viral rum.

Conor McGregor anklagas även för kidnappning

Kvinnan påstår att McGregor tvingade sig på henne på en toalett den 9 juni efter den fjärde matchen i NBA-finalen. Hon har lämnat in en polisanmälan hos Miamipolisen. Detta enligt hennes advokat Ariel Mitchell som berättade för MMA Fighting efter en första rapport från TMZ.

Mitchell skickade ett kravbrev tidigare i veckan. I brevet påstås det att säkerhetspersonalen för Miami Heat och NBA tvingade in kvinnan på toaletten. I brevet skrev hon att McGregor kom ut från ett handikapptoalettutrymme och ”aggressivt” överföll kvinnan genom att tvinga henne att utföra oralsex. Enligt anklagelserna ska han också ha försökt att våldta henne, samtidigt som säkerhetspersonal hindrade alla, inklusive kvinnans vän, från att komma in på toaletten.

Kravbrevet behandlar ärendet som ”sexuellt övergrepp, misshandel, olaglig frihetsberövande, kidnappning, uppsåtlig påfrestning av känslomässigt lidande, försumlig påfrestning av känslomässigt lidande, osv.” I brevet framgår det också att ”denna advokatbyrå har fått instruktioner om att utforska alla rimliga förslag till förlikning för att lösa dessa påståenden innan de eskalerar ytterligare.”

Den tidigare UFC-mästaren förnekar anklagelserna

McGregor förnekade anklagelserna via sitt juridiska team som tillade att den före detta mästaren ”inte kommer att låta sig skrämmas”. En talesperson för UFC kommenterade det påstådda händelseförloppet och sa: ”Organisationen är medveten om de nyligen framförda anklagelserna mot Conor McGregor och kommer fortsätta att samla in ytterligare detaljer om händelsen. UFC kommer att låta den rättsliga processen utspela sig innan man gör ytterligare uttalanden.

Strax efter TMZ:s rapport släppte Miami Heat ett uttalande där man bekräftade att laget genomför en fullständig utredning.

pic.twitter.com/svdlpufHkX

— Miami HEAT (@MiamiHEAT) June 15, 2023

McGregor agerar huvudtränare i den pågående säsongen av reality-serien The Ultimate Fighter. Enligt tidigare uppgifter förväntades en återkomst till buren äga rum senare i år. Irländaren måste dock återinträda i USADAs testpool innan en match man bli aktuell.

The post Conor McGregor anklagad för sexuellt övergrepp under NBA-match appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela