Nyheter


Conor McGregor anklagad för våldtäkt under basketmatch i NBA

Publicerat 16 juni, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezDen irländske UFC-stjärnan Conor McGregor har anklagats för våldtäkt under en basketmatch i finalerna av NBA slutspelet i Miami, Florida. ’

Kvinnan i fråga, som hittills är onämnd, har via sin advokat Ariel Mitchell anmält McGregor till polisen, som har meddelat för TMZ att de inlett en utredning. Mitchell har dessutom skickat ett slags kravbrev till UFC, NBA och basketlaget Miami Heat. 

Det är välkänt att McGregor närvarande på basketmatchen då det är då den foren UFC-mästaren slog till en maskot, vilket krävde att denne skulle åka till sjukhus. 

Enligt uppgifter ska väktare på plats ha separerat en fortsatt onämnd kvinna från sina vänner och tvingat in henne i en toalett där McGregor ska ha försökt tvinga kvinnan att utföra sexuella handlingar på honom. Han ska ha aggressivt kysst henne, samt försökt tvinga henne till oral- och analsex. Hon ska ha gjort motstånd och tagit sig ut och slutligen blivit släppt av väktarna.

– Säkerhetsvakterna vägrade låta (kvinnan) gå ut eller låta någon annan, inklusive hennes vän, komma in i badrummet, skrev advokat Mitchell i kravbrevet.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

UFC avvaktar: ”Kommer låta den juridiska processen fortlöpa”

UFC har redan hunnit kommentera händelsen via ett pressmeddelande, där det framkommer att organisationen kommer att avvakta och invänta mer information. 

– Organisationen är medveten om de senaste anklagelserna gällande Conor McGregor och kommer att fortsätta att samla in ytterligare information om händelsen, sade UFC i ett pressmeddelande. UFC kommer att låta den juridiska processen fortlöpa innan de gör några ytterligare uttalanden.

Detta är inte den första gången McGregor har anklagats för våldtäkt, hittills har dock ingen fällande dom inkommit i några av fallen. 

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

SLUTRUBRIK

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Conor McGregor anklagad för våldtäkt under NBA-finalerna dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela