Conor McGregor vs. Michael Chandler blir inte längre av på UFC 303 den 29 juni. Dana White har offentliggjort en ny match för galan.

Conor McGregor möter inte Michael Chandler på UFC 303

Den efterlängtade uppgörelsen mellan det föregående kalenderårets tränare i The Ultimate Fighter 31 har ställts in. Detta efter att en presskonferens inför matchen avbröts, vilket omedelbart ledde till spekulationer om att matchen var i fara. Matchen är nu officiellt inställd och borttagen från kortet eftersom McGregor har dragit sig ur på grund av en skada. Enligt Ariel Helwani har UFC redan en ny plan för den tidigare dubbelmästare.

Med McGregor borta stiger UFC:s Alex Pereira, organisationens mästare i lätt tungvikt,  in på kort varsel för att försvara sin titel i en returmatch mot Jiri Prochazka. Drabbningen kommer att avsluta International Fight Week 2024.

UFC:s president Dana White tillkännagav förändringarna natten till fredag, svensk tid.

Det har varit en vild resa fram till denna punkt efter det abrupta avbrottet av presskonferensen. Nyheten följdes av att McGregor utfärdade ett uttalande där han sade att det promotiva evenemanget i Irland ställdes in ”på grund av en serie hinder utanför vår kontroll.

Trots förnyad optimism några dagar senare om att McGregor vs. Chandler skulle fortsätta som planerat, förberedde sig UFC för det värsta scenariot. Det är precis vad som slutligen hände med McGregor som inte längre återvänder i juni. Framträdandet skulle ha varit McGregors första match på tre år. Detta efter att han drabbades av en förödande benfraktur i en trilogimatch mot Dustin Poirier. Den fajten ägde rum 2021.

Alex Pereira går sin femte titelmatch i organisationen

Nyheten innebär också att Chandler fortsätter att vänta på sidlinjen efter att ha lagt sin karriär på is för att vänta på McGregor-matchen. Hans senaste framträdande i UFC var 2022, och han kan stå inför en tvåårig frånvaro innan han äntligen tävlar igen.

När det gäller den nya huvudmatchen räddar Pereira dagen. Detta tillsammans med Prochazka i en returmatch som ursprungligen ryktades äga rum senare på sommaren.

Pereira har, än så länge, varit ostoppbar i sin nya viktklass efter att ha vunnit bältet med en knockout över Prochazka 2023 och sedan försvarat sitt bälte med en brutal avslutning av Jamahal Hill. Den sistnämnda fajten agerade huvudmatch på UFC 300 i april.

När det gäller Prochazka, återvände han till vinnarspåret vid samma UFC 300-kort med en knockout i andra ronden mot Aleksandar Rakic. Den tjeckiskfödde fightern söker nu revansch när han möter Pereira för andra gången den 29:e juni.

När det gäller den delade huvudmatchen, har även Hill tagits bort från kortet med en knäskada. Fjäderviktarna Brian Ortega och Diego Lopes kliver in med kort varsel för att fylla tomrummet. De möts i den nya delade huvudmatch, medan Hills ursprungliga motståndare Carlos Ulberg stannar på kortet. Nu mot en tidigare titelutmanaren i form av Anthony Smith, som kliver in på kort varsel för att tävla på UFC 303

The post Conor McGregor DRAR SIG UR – titelmatch toppar nu UFC 303! appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela