Den forne UFC-mästaren i bantamvikt Aljamain Sterling lovar att återvända för att ta revansch mot Sean O’Malley.

Aljamain Sterling vill återta bältet nästa år mot Sean O’Malley

Aljamain Sterling återvände till buren denna helg mot den hypade stjärnan Sean O’Malley som gick sin första titelmatch. Inför mötet red Sterling på en våg av momentum. Detta efter att senast besegrat Henry Cejudo i maj där han satte rekord för flest antal UFC-titelförsvar i bantamvikt. Utmanaren gick i sin tur in i galan med en kontroversiell domslutsseger över tidigare mästaren Petr Yan i oktober.

Sterling var självsäker att han kunde stoppa den unge bantamviktarens uppgång. Detta kom dock att motbevisas i andra ronden då O’Malley prickade mästaren med en spektakulär högerhand. Sterling föll till marken och avslutades med ground-and-pound. Med en TKO-seger blev O’Malley ny mästare och är nu en av UFC:s absolut största stjärnor.

Efter förlusten var Sterling inte säker på om han ville gå en rematch mot O’Malley. Inför UFC 292 hade fightern siktat in sig på att utmana fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski. Denna dröm har nu dock gått upp i rök i och med förlusten.

Volkanovski har nu sagt sig möta Ilia Topuria härnäst. Därmed är Sterling nu fast besluten att gå rematch mot O’Malley. Ex-mästaren skrev följande via Twitter:

Rematch 2024. Game of inches. I’ll be back.

— Aljamain Sterling (@funkmasterMMA) August 22, 2023

O’Malley ser ut att återvända nästa år

I inlägget skrev Sterling att han siktar på rematch nästa år. O’Malley har dock sagt att han vill gå sitt första titelförsvar redan i december. Sterling kan därför få vänta ett tag innan han får chans att ta revansch.

The post Då vill Aljamain Sterling ta revansch mot Sean O’Malley appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela