Nyheter


Dan Hardy ansluter sig till PFL – kan värva fler svenska talanger!

Publicerat 16 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Nu har den forne UFC-kommentatorn Dan Hardy fått en ledande roll i PFL Europe – vilket kan innebära att fler fighters från Sverige skriver på för organisationen. 

Foto: PFL, Tomasz Piwinski Det var PFL som annonserade att Dan Hardy tecknat kontrakt för en ledande roll i organisationen och även om det inte nämns rakt ut så kommer det innebära positiva följder för fighters från Sverige. 

Hardys roll i PFL innebär att bland annat scouta talanger för organisationen och erbjuda utvecklingsmöjligheter för europeiska fighters. 

– Jag ser fram emot att anta rollen som verksamhetschef för PFL Europe, säger Hardy i ett uttalande via PFL. Detta kommer ge mig möjligheten att sammansätta de bästa MMA-talangerna från regionen och ge de chansen att etablera sig som talang i världsklass. PFL Europe kommer ge stabilitet vad gäller möjligheterna som finns för Europeiska MMA-atleter, och det är en ära att spela en ledande roll i den processen. 

Detta kan då mycket väl innebära att Hardy närvarar på MMA-events i Sverige fr att scouta potentiella fighters. 

Utöver det kommer Hardy att leda kommenteringen för den kommande PFL-galan i Newcastle, England den 25 mars.

Alla PFL-events kommer att sändas via DAZN – samma streamingplattform som sänder många av de största boxningsmatcherna, svenska Muay Thai for Life samt den stigande franska MMA-organisationen Hexagone. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

I dagsläget: tre svenskar i PFL 

Den just nu mest framgångsrika svensken i PFL är den obesegrade Mamöiten Ali Taleb. Förra året gjorde Taleb en lysande debut i organisationen med en submissionseger över Darius Mafi i den första ronden. 

Nu på den kommande PFL-galan kommer dessutom de två svenskorna Cornelia Holm och Malin Hermansson att tävla. Holm ställs mot polska Marta Waliczek medan Hermansson möter den obesegrade britten Dakota Ditcheva

Förra året fick dessutom den svenske welterviktaren Christian Stigenberg en chans i organisationen mot Chris Mixan. Det blev en jämn match men alla tre kommentatorer såg Stigenberg som vinnare, trots det förlorade han ett delat domslut. 

Hardys nya roll i PFL innebär dock utan tvekan att vi enbart kommer se fler svenska och nordiska fighters i PFL. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vilka fighters från Sverige borde Dan Hardy värva till PFL? 

ANNONS

Inlägget Dan Hardy ansluter sig till PFL – kan värva fler svenska talanger! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela