Nyheter


Dana White siktar på titelmatch – Men Khamzat bröt handen!

Publicerat 12 april, 2023

By Tobias LindkvistObesegrade Khamzat Chimaevs viktiga vinst över Kamaru Usman kom med ett högt pris.

I den dominanta första ronden verkar nämligen Chimaev ha brutit handen.

”Jag dominerade honom i första ronden,” sa Chimaev till media. ”I den första ronden, i sista minuten, så tror jag att jag bröt handen. Det var svårt att brottas och hålla nere honom, men jag kunde använda min högra hand. Så vi får se vad som händer.”

”Kanske är den bruten, kanske inte, men det gör jävligt ont. Jag vet inte, jag bryr mig inte, jag vann,” sa Chimaev efter vinsten.

Läs mer: Lögner, svek och manipulering – anklagelser haglar över Stockholmscoach

Dana White vill att Khamzat ska vara aktiv

UFC presidenten Dana White hoppas dock att den obesegrade stjärnan återhämtar sig snarast så han kan gå match om mellanviktstiteln härnäst.

”Ja, han säger att han bröt handen men det är inte bekräftat än. Han behöver ju självklart röntgas och sånt, men vi kommer få rätsida på det,” sa White under presskonferensen efter galan.

”Khamzat gick in och tog sig an den bästa welterviktaren genom tiderna. En väldigt tuff veteran. Khamzat är otroligt talangfull och vi behöver hålla honom mer aktiv, det är vad vi ska göra. Förhoppningsvis är han hand inte bruten och förhoppningsvis kan vi göra titelfajten.”

Sean Strickland, organisationens regerande mellanviktsmästare efter att ha vunnit titeln av Israel Adesanya, kan alltså vara Chimaevs nästa motståndare i oktagonen.

Läs mer

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och Rykten
Khamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”
Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Se till att kolla in vår engelskspråkiga systersida Frontkick.online och prenumerera på vår YouTubekanal för de bästa svenska kampsportsvideorna! 

ANNONS

Inlägget Dana White siktar på titelmatch – Men Khamzat bröt handen! dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela