Nyheter


Danske Oktagonmästaren Jonas Mågård sågar Felipe Lima: ”Ingen vet vem han är”

Publicerat 30 mars, 2023

By Sebastian Vendel-Martinez

Felipe Lima har länge sökt en match mot den danske toppfightern Jonas Mågård – men han lär behöva vänta ett bra tag till. 

Foto: Oktagon MMA / Stev BonhageSå sent som förra sommaren var den svensk-brasilianske supertalangen Felipe ”D’Ouro” Lima (11-1) ute efter ett möte med den danske Oktagonmästaren Jonas ”Shark” Mågård (14-5). 

Den 15 april kommer Mågård försvara sin titel mot den amerikanske forne UFC-fightern Gustavo Lopez. Lima kommer att flygas in som reserve utifall Mågård eller Lopez skadar sig eller missar vikten. 

I en livesändning med Oktagon blev Mågård tillfrågad om Lima som potentiell motståndare och fullständigt nonchalerade bort en möjlig match mellan de. 

– Jag vet att det var därför vi tog in honom, säger Jonas Mågård om Felipe Lima. För jag tror att Gustavos plan har varit att ta sig till UFC efter denna matchen, men nu finns det inga fler UFC-galor på väg så han kan inte springa längre. Jag vet att den Filip-snubben skulle vara backupfighter men han är inte ens i närheten av Gustavos nivå. Ingen vet vem han är.

– För mig så vill jag gå de största matcherna och fightas med den bästa energin, Oktagon har alltid bra energi och fansen är alltid vilda. Men jag måste vara ärlig: jag är inte från Tjeckien, Gustavo är inte från Tjeckien, så om vi drar in en brasilianare som bor i Sverige som ingen känner till kommer folk vara borta efter den delade huvudmatchen. Det vill jag inte, så jag är väldigt nöjd över att Gustavo inte har en väg ut nu. 

– Jag vill möta han… vad heter han ens? [Felipe Lima] Jag vill möta honom så småningom men han behöver bevisa mer. Det är bra att han är en backupfighter, kul för honom, vi kommer mötas en dag, det tvivlar jag inte på. Men just nu har jag andra planer. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Oundvikligt framtida möte? 

Medan Mågård inte verkar vara intresserade av att mötas i dagsläget så har en match mellan han och Lima varit i planeringsfasen tidigare. När Lima var aktuell i Fight Club Rush (FCR) var en match mellan han och Mågård i förhandling men materialiserades aldrig. 

Mågård har länge varit en av Danmarks stjärnor och han har säkrat imponerande segrar över fighters som har säkrat vinster över Liam Gittins och Sebastian Romanowski med flera. 

”Shark” vann bantamviktstiteln i Oktagon efter att ha slagit Filip Macek via domslut och inväntar nu sitt första försvar mot Lopez. 

Lima mötte Farbod Iran Nehzad, totaldominerade och flyttade sedan till Stockholm för att träna på Allstars. Därefter mötte Lima Fernando Flores på  FCR 8 och dominerade i tre ronder för att säkra en seger på domslut. 

Därefter gjorde Lima och Evgeny Odnorog upp om den vakanta bantamviktstiteln i FCR, där ”D’Ouro” säkrade guldet. Sedan dess har dock Lima behövt lämna ifrån sig titeln på grund av svårigheter med att klara vikten.

Sedan dess har Lima varit på väg att tävla i bland annat Road to the UFC men hans motståndare har dragit sig ur. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vill du se Jonas Mågård vs Felipe Lima? 

ANNONS

Inlägget Danske Oktagonmästaren sågar Felipe Lima: ”Ingen vet vem han är” dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela
Generated by Feedzy