Anderson Silva och Chael Sonnen gick distansen i en uppvisningsboxningsmatch i helgen i Brasilien. ”The Spider” motiverar nu sitt agerande i den innehållslösa matchen.

Anderson Silva – ’Därför vann jag inte bältet’

Silva och Sonnen kämpade två gånger om titeln i UFC:s mellanviktsdivision. Detta i två av de mest sedda MMA-matcherna någonsin. Båda drabbningarna slutade med Silva som vinnare. Duon var huvudnumret på Spaten Fight Night den 15:e juni, som annonserades som Silvas sista match på brasiliansk mark. Brasilianaren har dock fortfarande som avsikt att tävla i internationella sammanhang.

Matchen i sig var mycket händelselös och ingen vinnare utsågs. Utövarnas agerande inne i ringen mötte bred kritik från fans till Silva.

Silva berättade för medierna efter den händelselösa matchen att knockouts inte var tillåtna eftersom det var en uppvisning, och han tog till sociala medier på fredagen för att motivera sitt tillbakadragna agerande under uppvisningsmatchen. Översättning av MMA Fighting.

I know some said the match should have been more aggressive, but each fight has its own dynamic. I chose to be in the ring with an opponent so important in my history. I could have fought to win, but I preferred to do this a tribute to our history, and that’s why I didn’t win the belt.

Ett ceremoniellt bälte presenterades under en konfrontation i São Paulo i onsdags, men ingen av utövarna fick bältet fastspänt kring sin midja.

Silva sa efter matchen mot Sonnen att han för närvarande förhandlar om att tävla i en professionell boxningsmatch i Dubai senare i år, men att han inte fick avslöja motståndaren.

UFC Hall of Fame-fajtern har vunnit två av tre proffsboxningsmatcher sedan han lämnade från UFC 2020. Han besegrade Julio Cesar Chavez Jr. och Tito Ortiz innan han förlorade mot Jake Paul.

The post Därför försökte Anderson Silva inte vinna mot rivalen appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela