Nyheter


Dubbelmästaren: Så kan Stipe Miocic besegra Jon Jones

Publicerat 9 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezJon ”Bones” Jones är numera regerande tungviktsmästare i UFC och den forne mästaren Stipe Miocic står på tur, enligt den forne dubbelmästaren Henry Cejudo ser bara ett sätt som den nykrönta tungviktsmästaren kan besegras. 

Det var i huvudmatchen på UFC 285 som Jones och Ciryl Gane gjorde upp om den vakanta tungviktstiteln. Många trodde att Gane skulle utgöra ett av Jones tuffaste test hittills – det blev dock en av ”Bones” enklaste matcher. 

Jones behövde knappt två minuter för att strypa ut Gane med en giljotin, och blev återigen UFC-mästare efter tre års frånvaro från buren.

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Cejudo om hur man besegrar Jones: ”Du kommer behöva brotta honom”

Kort efter Jones seger blev Miocic utsedd till nästa titelutmanare. Herrarna förväntas mötas på UFC 290 den åttonde juli i Las Vegas. 

Inför matchen släpptes preliminära odds och Jones var storfavorit. Mycket av MMA-världen har svårt att tippa emot Jones efter krossen mot Gane, särskilt med tanke på att Miocic inte tävlat på drygt två år. 

Cejudo, som numera coachar Jones, talade on den kommande matchen mot Miocic i en video på sin YouTubekanal. I videon avslöjade Cejudo vad han ser som vägen till seger mot Jones – men också hur svårt det kan bli att göra en sådan taktik till verklighet. 

– Du kommer behöva brotta honom. Så det är den enda grejen som jag kan se Stipe Miocic göra, för hans händer är inte snabbare än Jones, sade Cejudo på sin YouTubekanal. Han [Miocic] har bra händer, han hade chansen att stoppa [Daniel] Cormier med kroppsslagen. Jones är helt enkelt annorlunda. Han har annorlunda längd. Jones känner av distans bättre än någon som DC. Den enda planen jag kan se Stipe Miocic använda mot Jones är brottning. 

– Det är det enda sättet du kommer kunna besegra en kille som Jon Jones, att brotta honom, men lycka till med det. 

Ytterst få har lyckats få ner Jones till mattan. Svenske Alexander Gustafsson är en av få som gjort det, vilket skedde i den oförglömliga huvudmatchen på UFC 165 i Toronto, september 2013. 

Miocic är en skicklig brottare men Jones är onekligen svår att få ner. Det återstår att se om Miocic lyckas genomföra sin taktik. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Kan Stipe Miocic göra som Henry Cejudo tipsar och brotta ner Jon Jones? 

ANNONS

Inlägget Dubbelmästaren: Så kan Stipe Miocic besegra Jon Jones dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela