Nyheter


Ex-mästaren avslöjar: planeras gå storartad returmatch härnäst

Publicerat 25 mars, 2023

By Sebastian Vendel-MartinezEn returmatch mellan de forne bantamviktsmästarna Cody Garbrandt (13-5) och Dominick Cruz (24-4) är i planeringsfasen! 

Detta avslöjade Garbrandt i en intervju med MMA Junkie. Trots den hätska stämningen som genomsyrade deras första möte har tonen ändrats markant sedan dess. Garbrandt säger att det var hans manager Ali Abdelaziz som erbjöd honom returmatchen. 

– Det är en bra match, sade Garbrandt. Han är en legendar inom sporten. Det var en fantastisk kväll för mig att göra en sådan mästerlig prestation mot en av de bästa bantamviktarna som någonsin tävlat. Och det var fantastiskt, eller hur? Han är fortfarande kvar och gör sin grej. Det är roligt, Ali [Abdelaziz] ringde mig häromdagen och sa ”Tjena, vill du gå en returmatch mot Dominick Cruz i juli? 

Det är ännu inte klart vilket UFC-event i juli som herrarna planeras gå sin returmatch. 

Läs mer: Här streamar du Bellator MMA i Sverige – helt gratis

Båda två i stort behov av vinst 

Garbrandt och Cruz möttes i december 2016 för den första gången. Då var Cruz mästare och Garbrandt var en obesegrad supertalang på väg upp i rankningen. 

Cruz var favorit samt obesegrad i UFC vid det tillfället, men Garbrandt gjorde sitt livs prestation och utklassade den dåvarande mästaren för att vinna titeln via enhälligt domslut. 

Sedan dess har Garbrandt förlorat fem utav sina sju följande matcher och blivit knockad i alla utom en av nederlagen – inklusive två brutala knockoutförluster mot den bittra rivalen TJ Dillashaw. Han har dock lyckats återvända till vinstkolumnen i sitt senaste framträdande efter att ha besegrat Trevin Jones via domslut. 

Cruz karriär störtade också efter deras första möte. Hans karriär präglades av skador och det gick över tre år innan han återvände mot Henry Cejudo – och blev knockad i den andra ronden. 

Därefter vann Cruz två av sina följande matcher men blev avslutad av Marlon Vera i sitt senaste framträdande. 

Läs också:

Svenska UFC- och MMA-matcher 2023: Guide, Schema och RyktenKhamzat Chimaev med oväntat besked i natt: ”Jag vill ha fajten”Lista: Sveriges 10 bästa proffsboxare 2023

Vem vinner: Cody Garbrandt vs Dominick Cruz 2? 

ANNONS

Inlägget Ex-mästaren avslöjar: planeras gå storartad returmatch härnäst dök först upp på Maximum Sports | Ditt hem för allt om MMA och fighting!.

Dela