Under helgen så ägde Fight Club Rush 16 rum i Västerås. En gala som bjöd på ett blodbad till huvudmatch mellan Andreas Gustafsson Berg och Toni Lampinen. 

Andreas ”Bane” Gustafsson Berg gick karriärens tuffaste match

Gustafsson fick minsann gräva djupt för att vinna matchen mot finske Toni Lampinen. I en tuff fight där båda slog varandra blodiga så kunde hemmafightern segra genom TKO i slutet utav andra ronden. Segraren kunde efteråt berätta i en intervju med Kimura att han inte var beredd på så tufft motstånd.

Det hade jag inte förväntat mig. Ska jag vara helt ärlig så brukar jag aldrig underskatta en motståndare men jag gjorde det med Toni. Och det är jag ledsen över att jag gjorde för man ska aldrig underskatta, för han var mycket bättre än vad jag trott. Han är utav tvekan den bästa jag mött, tuffaste!

Vidare så kunde han berätta att det var karriärens tuffaste match.

Ja absolut det var det.

Tankarna går fram och tillbaka

Vidare så berättade Andreas att det är en annorlunda känsla att gå igenom en match som denna med blandade känslor och där tankarna går fram och tillbaka.

Vi bara log mot varandra. Det här är kul! Fast egentligen så är det väl inte jätte kul. Men det är roligt när man kommer in i det här flowet. Man träffar varandra hela tiden och det handlar bara om den här rätta träffen som kommer att träffa och man vet inte åt vilket håll det kommer att gå.

Tankarna går rätt mycket. Dom svajar fram och tillbaka. Ena sekunden känner man jag har det här. Nästa sekund fuck jag håller på att förlora det här jag är för trött och jag har så ont och domaren kommer att bryta. Å så vänder det igen, jag har det här jag kommer att vinna.

Fanns en rädsla att domaren skulle bryta

Matchen utvecklades snabbt till ett blodbad och Andreas berättade att han bröt näsan i första ronden.

Jag bröt näsan i första ronden. Jag kan inte andas genom näsan och tandskyddet flög ut hela tiden. Det är så amatörmässigt att tappa tandskyddet, jag hatar det. Men jag kunde inte hålla det i käften för jag kunde inta andas med näsan.

Vidare berättade han att han kände en viss press på att avsluta matchen då det fanns en oro att domaren eller läkare skulle bryta matchen annars.

Ja absolut. Jag ville inte att domaren ska bryta matchen för att jag blöder. Det är MMA låt oss blöda. Det vart ju blodbad i och för sig så jag förstår ju om dom bryter någon gång. Men jag är glad att dom inte bröt. Asså hallå det är main event som alla väntat på och jag tycker att vi gav alla en riktigt jävla bra match.

Jag måste avsluta för det här skulle inte sluta. Jag skulle fortfarande få jabbar på näsan och det skulle bli värre så jag måste avsluta.

Ska nu fira en familjesemester

Efter ett krig som detta så vill inte vinnaren fokusera på nästa steg i karriären utan fokuserar nu på en semester med sin familj.

Det är semester som gäller med familjen hela sommaren. Jag kommer ta lite tid ifrån. Jag känner att jag har en fraktur i handen. Vi ska njuta av sommaren. Vi har en son på ett år, vi ska göra lite utflykter. Vi har precis gift oss jag och min fru. Nu ska vi njuta av semestern, dricka bärs, vara på stranden och bada.

Inte heller så planerar han något vilt segerfirande utan det blev att åka hem för segraren.

Jag åker hem!

The post Exklusiv intervju med Andreas ”Bane” Gustafsson efter segern på Fight Club Rush 16 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela