Fight Club Rush 16 ägde rum i Västerås under helgen. Galan startades igång då tv-profilen Erik Wahrolen besegrade Enrique Parraguez genom enhälligt domslut i ett A-klass möte.

Erik Wahrolen – Jag lever drömmen

Kimura kunde efter Erik Wahrolens seger intervjua en glad vinnare.

Det känns fantastiskt. 3-0 jag lever drömmen.

Wahrolen inledde aggressivt med sin grappling och jagade ett avslut i början. Segraren var dock nöjd med att matchen gick tiden ut berättade han.

Helt ärligt att gå tre ronder var viktigt för mig. Att få känna av. Jag körde min första tre ronder men det var ju ett tag sedan och jag är mycket bättre idag. Han är ju duktig också så jag behövde få ligga på marken och ändå kunna kontrollera en så här duktig snubbe. Det var viktigt för mig att känna av vad jag har för cardio. Nu vet jag också vad jag behöver arbeta på ännu mera.

Säkrade segern i den tredje ronden

Erik som  inför fighten kämpat med hälsoproblem berättade att han visste att han ledde inför den tredje och sista ronden. Då var det mest en fråga om att säkra segern förtydligade han.

Helt ärligt det var faktiskt för att säkra, jag var faktiskt trött. Jag har varit sjuk inför den här fightern, lite hälsoproblem och så men det sista man vill göra är att ställa in så jag kom in ändå.

Samtliga poängdomare hade Wahrolen som segrare. En utav domarna tilldömde dock motståndaren en rond. På frågan om han tror att det var den tredje ronden så lutar det åt det menar Erik.

Jag antar det, jag har lite svårt att ge den till honom egentligen men lite kan jag också förstå det. Han var mer aggressiv fast jag var på honom. Han slog mycket mer. Men det gör ingenting han får den så länge jag fick dom två första.

Nästa match blir som proffs

Stockholmsfightern har i tidigare intervjuer berättat att denna fight skulle bli hans sista för att sedan göra debut som proffs. Nu i och med segern råder det inga tvivel om han nästa match blir hans proffsdebut berättar han.

Nu är det så hundra procent efter den här vinsten så blir det proffs. Min coach har gått med på det. Det skulle ha varit proffs förra men coach ville ha en till och du vet han har tagit emot mig som en kung så jag behandlar honom som min riktiga coach liksom. Så säger han det så är det så.

Kan debutera som proffs på Fight Club Rush

Erik berättar vidare att han hoppas kunna göra sin proffsdebut på Fight Club Rush kommande gala i september.

Förhoppningsvis i september redan. Jag snackar lite grann med en organisation som heter FCR som du kanske hört talas om haha.

Efter att ha tävlat i weltervikt så är siktet nu på att gå ned till lättvikt berättar han.

Proffs blir det nog lättvikt i faktiskt.

Någon motståndare har han dock inte i åtanke ännu svarar han.

Inte riktigt än men det kommer, det kommer. Jag brukar hålla mig fight för fight.

Kändisskapet hjälper sporten

Erik som under året medverkat i tv4:s Expedition Robinson berättar att hans medverkan i programmet hjälpt honom själv men också sporten MMA.

Jätte mycket faktiskt. Bara det att jag får vara med här i FCR. Du vet jag är fyrtio bast, amatör, jag har sponsorer och jag syns i Aftonbladet. Det är drömmen och det är drömmen för sporten. Sporten växer!

Efter vinsten så råder det inga tvivel om att tv-stjärnan kommer att bli ett intressant tillskott på den svenska proffsscenen. Hur han firar segern är dock osäkert.

Jag är lite osäker men en öl blir det sedan får vi se vart det leder

Blev senare utmanad utav knockoutartisten

Senare under galan så blev Wahrolen utmanad utav knockoutartisten Ebrima Faal. Denne som under samma kväll besegrade Wahrolens lagkamrat Nabbe Malki. Wahrolen kunde backstage möta upp Faal och acceptera dennes utmaning.

The post Exklusiv intervju med Erik Wahrolen efter segern på Fight Club Rush 16 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela