Den 25:e maj är det ingen brist på kampsportsevent i Sverige. Bland annat kommer vi få se Westcoast Battle 16 som hålls i Varberg.

Pelle Bånghäll inför Westcoast Battle 16

Kimura har tagit ett snack med arrangören Pelle Bånghäll inför eventet.

Du har ju varit med och arrangerat otaliga event. Vad är det som driver dig?

När teamet gjort en bra insats, från fighters till funktionärer, känner jag alltid en stolthet. Att det sen är en go’ och trevlig stämning för tävlande och publik är viktigt.

Ni har flera hemmafighters som deltar. Hur har de förberett sig?

De har kört på ganska ordentligt de senaste veckorna med fys, men även mer detaljerad, personlig träning. Löpspåren i Varberg har de slitit på med!

Hur skulle du beskriva kvällens matchkort?

Det är ett intressant kort, med allt från amatör till proffs. Vi både gillar, och kommer framöver, att hålla på en lokal prägel. Men också ha ett par matcher som sticker ut. Några av våra egna, på A klass-nivå, har tyvärr andra uppdrag, eller så saknas det motstånd.

Det är ju många välkända namn inom thaiboxningssverige. Vad är det med Westcoast som lockar dessa fighters?

Jag tror att alla vet vad Westcoast är och hur det funkar. Vi kör mycket på att det ska kännas ”gött ” att vara i Varberg. Nästan som hemmaplan för alla!

Galan äger rum på Nöjeshallen i Varberg. Lokalen har kapacitet för 450 sittplatser och 600 ståplatser.

’Håll ett öga på tjejerna’

Är det någon match som du själv tror blir extra spännande?”

De två sista pro-matcherna har bra potential. Men jag tror, som vanligt, att det är många matcher som kan ge snygg thaiboxning. Lite tråkigt svar, men så tänker jag. Men håll ett öga på tjejerna – dom är bra!

Det är ju inte många veckor kvar, vad är kvar att göra innan klockan slår?”

Det är alltid massor att göra. Mycket logistik. Igår höll vi sista inför-mötet med funktionärerna. Det känns som att vi är på banan. Avhopp sker ju alltid galor, och är tävlingarnas baksida. Vi hoppas att vi slipper det, för sånt tar tid att trixa med.

Du är ju mycket engagerad och involverad i svensk thaiboxning. När var senast du besökte ett event enbart som publik?

Bra fråga! Och faktiskt gör jag det för sällan! Men sist var på den nya uppsättningen av organisationen Unite, i Köpenhamn, i början av mars. Ett bra arrangemang var det.

Datumet för galan blir en hektisk lördag för kampsportssverige. Utöver Westcoast Battle 16 äger även MMA-eventet Superior Challenge rum i Stockholm. Dessutom kommer Parken Fight Night i Skurup och  Muay Thai For Life 8.0 från Rondo på Liseberg att äga rum.

25:e maj är ju en populär eventdag, galor hålls både norr och söder om Varberg. På vilket sätt lockar Westcoast mer än de andra?”

Ja, det är fler galor samma dag, men vi tänker att vi kör på med vårt och hoppas att det blir en bra kväll på alla galorna. Vi hoppas på slutsålt, som vi brukar få, och det ser bra ut med försäljningen.

På kortet kommer vi bland annat få se Sveriges Nicholas Bryant ta sig an Englands Jacob Thompson i en drabbning inom A-klass. Ett fullständigt matchkort inför galan släpps nästa vecka.

The post Exklusiv intervju med Pelle Bånghäll inför Westcoast Battle 16 appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela