Sveriges Amir Malekpour lämnar ett mycket lyckat 2023 bakom sig och blickar nu framåt mot ett 2024 i samma anda.

Amir Malekpour efter 3 vinster och 3 avslut 2023

Malekopour, med EM-guld i bagaget som amatörfajter, inledde sin professionella karriär 2019. Han inledde tiden som proffs med att gå 3-2 på den regionala scenen i Sverige. 2023 inleddes med en vinst över Mack Promanee i samband med Fight Club Rush 15. Segern kom via slag i drabbningens första rond. Därefter testade svensken på lyckan i den Englandsbaserade organisationen Cage Warriors. Där plockade han hem två raka vinster via avslut

Under en intervju med Kimura berättar Malekopour, som har plockat hem utmärkelsen ’Årets svenska fighter’, om sina tankar kring det gångna året.

2023 var ett fantastiskt år där jag fick vända min karriär efter ett par år av hinder, skador och pandemin. Jag skapade det perfekta teamet allt från manager, träningspartner till tränare och pt så jag har alla förutsättningar att bli bästa versionen av mig.

Malekpour står nu med ett totalt matchfacit som lyder 6-2-0.

”Vill gå match i mars”

I nuläget är det oklart i vilken organisation nästa match kommer gå i, men Cage Warriors lär vara intresserade av att se Malekpour igen, men tanke på det föregående årets resultat.

Jag tog en match i taget, men nu efter avslut i båda matcherna i Cage Warriors kanske vi skriver kontakt med organisationen, om inte en annan (organisation). Vi håller på att kolla in olika erbjudanden. men jag vill gå match senast mars oavsett organisation.

Avslutningsvis delar Malekpour med sig av sina tankar om framtiden.

Under 2024 kommer jag fortsätta utvecklas och etablerade mig i Europa. Mitt mål med MMA-karriären är att njuta av resan som jag redan gör.

I Cage Warriors såg vi även andra svenskar, som exempelvis Tobias Harila och Alexander Lööf, under den gångna året. Harila gick senast en fajt för organisationens fjäderviktstiteln, men blev avslutad i drabbningens tredje rond.

The post Exklusivt: Amir Malekpour efter det gångna succéåret appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela