Under den gångna helgen ägde Allstars Fight Night 5 rum i Bromma utanför Stockholm. Kimura har tagit ett snack med organisationens nykrönta bälteshållare Najib Adams.

Najib Adams – ’Då kom knocken’

”Silverback” har gjort en namn för sig på amatörscenen under det senaste året. Adams har plockat hem vinster i såväl Fight Club Rush som Allstars Fight Night. Han har även representerat Sverige och tog hem två vinster under den föregående upplagans av IMMAF:s världsmästerskap. Till sist föll han dock via slag mot Alik Domnich från Kazakstan.

Under den gångna lördagens gala stod Malik Haziyev för motståndet och Allstars Fight Night:s vakanta amatörbälte för lätt tungvikt stod på spel. Adams dominerade matchen och avslutade via en huvud spark i drabbningens första rond. Någonting som han berättar närmare om under en intervju med Kimuras Simon Tingberg.

Jag tänkte att jag skulle få ladda med en en två. Dom har förmodligen tränat på att min vänstra kommer. Så när jag började landa mina vänster så backade han bakåt. Då visste jag vad jag skulle göra och skickade iväg en spark. Då kom knocken.

På samma gala försvarade träningskamraten Liam Pitts sitt bälte i amatörklassen för bantamviktare. Läsaren kan ta del av Kimuras segerintervju med Pitts här.

’Jag känner att det är dags för proffs nu’

Vidare berättar Adams om känslan att ta hem en titel i den storsatsande organisationen.

Det kan inte kännas bättre och det är alltid kul att vinna någonting stort. För mig är det här stort. Från början var MMA bara en hobby för mig och jag tog det inte särskilt seriöst. Tränarna pushade mig så in i helvete och nu är jag här. Jag tackar Gud och mina tränare.

Under segerintervjun efter matchens slut berättade Adams att han vill kliva över till den professionella scenen härnäst. Någonting som han utvecklade under sitt samtal med Kimura.

Jag känner att det är dags för proffs nu, men jag lämnar allt till mina coacher och dom tar över det därifrån. Jag ska hem och fira nu med familjen och mina tränare. Sen är det träning igen på måndag.

Det återstår att se vad som väntar härnäst för 26-åriga Adams.

The post Exklusivt: Najib Adams efter helgens titelmatch i Bromma appeared first on MMA & UFC NYHETER – SVERIGE.

Dela